Cumhurbaşkanı kararına dair bir son dakika gelişmesi yaşanıyor. Emekli zammı yetersiz bulunmuştu. Peki seyyanen zam ne kadar ve ne zaman geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yeni müjde vermesi bekleniyor. Emekli maaşına ek zam yolda... SSK ve BAĞ-KUR emeklisine seyyanen zam oranı ne kadar olacak? Emekliye ek zam ne zaman, hangi tarihte geliyor? İşte haberin detayları!

EMEKLİYE EK ZAM NE ZAMAN GELECEK? SEYYANEN ZAM TARİHİ…

SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklisinin maaşına yapılan yüzde 25 zam milyonları üzmüştü. Yeni maaşlar yetersiz bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrılar vardı. Bu husus kabinede bir kez daha görüşülecek. Beklenen ek zam geliyor. Peki, emeklilere ne kadar ek zam gelecek? Seyyanen zam oranı ne kadar olacak, hangi tarihte hesaplara yatacak?

TBMM genel kurulunda yapılan oylama ile Temmuz zammı kabul edildi. Bahçeli ile Erdoğan görüşmesi sonucu çıkan yüzde 25'lik emekli zammı milyonlarca emekliyi memnun etmedi. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aklındaki ek zam planı ortaya çıktı.

Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına ek zam için talimat verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında ek zam konusunda görüşmeler başladı.

TBMM'nin yaz tatilinden hemen sonra yeni bir toplantı yapması bekleniyor. Eylül ayında görüşmeler başlayacak ve emeklilere seyyanen zam yapılacak. Henüz ek zam oranı ve zammın geleceği tarih hakkında bir ipucu verilmedi.