Botoks son yıllarda popülaritesi hiç eksilmeyen bir medikal estetik prosedürdür. Temel olarak aşırı mimik kullanımı, yaş alma, güneşin zararlı ışınları ve diğer çeşitli faktörlere bağlı olarak yüz bölgesinde ortaya çıkan ince çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesi için botoks tedavisinden faydalanılır. Bunun yanı sıra aşırı terleme ve migren tedavisi amacıyla da botoks yapılması mümkündür.

Diğer yandan her ne kadar genel anestezi ve cerrahi işlem gerektirmese de, botoks enjeksiyonunun uygunluğu konusunda da kişi özelinde yapılan değerlendirmelerden sonra karar verilir. Botoks yapılacak kişilerin genel sağlık durumunda uygulamaya engel bir sorun bulunmaması gerekir. Bu durumda akıllara farklı bir soru gelir: Emzirirken botoks yapılır mı?

Emzirirken Botoks Yaptırmak Zararlı mı?

Hamilelik ve emzirme döneminde annelerin temel önceliği bebeklerinin sağlıklı ve güvende olmasıdır. Bu nedenle, bebeklerini emzirmeye devam eden ancak botoks yaptırmak isteyen kadınlar bu sorunun yanıtını almak ister.

Emzirirken botoks yaptırmanın bebek üzerinde olumsuz etkisi olduğuna dair kesin kanıtlar sunan bir bilimsel araştırma bulunmamaktadır. Ancak, enjekte edilen botoks maddesinin anne sütü aracılığıyla bebeği etkilemesi riskinden dolayı emzirme döneminde botoks yapılması önerilmez.

Emzirirken Botoks Yaptırabilir miyim?

Normal şartlar altında botoks maddesinin etkisi enjekte edildiği bölgeyle sınırlıdır. Yani uygulama yapılan kişinin sistemi boyunca dolaşması, beklenen bir durum değildir. Buna bağlı olarak kan dolaşımına girmesi ya da anne sütüne geçmesi de söz konusu olmaz. Ancak bu duruma ilişkin kanıtlanmış veriler olmaması ve botoks maddesinin en az 4 ay boyunca vücuttaki aktif varlığını sürdürebilmesi nedeniyle, emzirme ve hamilelik dönemindeki kadınların yanı sıra hamilelik planlayan kadınların da botoks yaptırması önerilmez.

Botoks ciltteki çizgileri ve kırışıklıkları gidermek, daha genç ve canlı bir görünüm elde etmek için son derece etkili bir yöntemdir. Başarılı ve doğal sonuçlara erişmek için alanında uzman ve deneyimli bir doktordan hizmet almak gerekir. Siz de botoks enjeksiyonu ile görünüşünüze küçük ancak etkili bir dokunuşta bulunmak istiyorsanız, Op. Dr. Evren İşçi ile iletişime geçebilirsiniz.

Sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz. https://evrenisci.com/