Evde bakımını üstlendiğiniz yetişkin kedinizin sağlıklı ve uzun ömür sürebilmesi için mama seçimi çok büyük önem taşır. Sağlıklı malzemelerden üretilmiş ve aynı zamanda besleyici içeriğe sahip kedi mamalarını firmamızdan satın alabilirsiniz. Bu kedi maması çeşitleri sadece yetişkinlere özel olduğu için her zaman gönül rahatlığı ile kedinize yedirebileceğiniz mamaları içerir. Birinci sınıf kalitedeki yetişkin maması üreten markaları seçerek kedinizin daha sağlıklı ve sizinle birlikte uzun bir ömür sürmesini sağlayabilirsiniz.

Kedi Maması Seçimi Nasıl Olmalı?

Kediniz için en ideal ve lezzetli mamayı seçerken bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle evde ilk defa kedi bakımını üstlenen kişiler bu konuda uzmanların ve deneyimli kişilerin bilgisine başvurmalıdır. Veterinerlerin önerisine göre kedi mamasını seçerken şu kriterleri mutlaka göz önünde bulundurmanız şarttır:

·   Kedinin yaşına göre mama tercih edilmelidir.

·   Kedi mamasının içeriği, kedinin günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerine yetecek oranda olmalıdır.

·   Yetişkin kedinin beslenmesinde yavru kedi mamaları seçilirse, böbrek ve karaciğer hastalıkları görülme riski artar.

·   Kediye uygun mama seçebilmek için onu iyi tanımanız şarttır.

·   Kedi maması seçiminde kedinin yaşı, ırkı, sağlık ve kilo durumu mutlaka göz önünde tutulmalıdır.

·   Merdiven altı üretim yapan firmalardan kedi maması satın alınmamalıdır.

·    Kedi mamasının içinde taurine gibi ana besleyici maddelerin yüksek oranda olması önemlidir.

·    Açık mama seçilmemeli ve kedi mamasının içeriğini mutlaka iyi bilmek önemlidir.

Bu tür kriterlere dikkat ederek evde bakımını üstlendiğiniz kedinizin daha sağlıklı ve ideal biçimde beslenmesini sağlayabilirsiniz. Türkiye’nin dört bir yanına hızlı ve güvenilir hizmet kalitesi ile kedi maması gönderen firmamız bu alanda oldukça popülerdir. Siz de yetişkin kediniz için en sağlıklı ve besleyici mamalara şirketimizin geniş ürün yelpazesi içinden ulaşabilirsiniz.

Yetişkin Kedilere Özel Mamalar

Yetişkin kedi bakan kişiler mama seçiminde mutlaka yetişkin kedilere özel olarak hazırlanan mamaları seçmelidir. Alerji ve sağlık sorunları ile karşılaşmamak için kedinin yaşına uygun mamalarla besleme yapılmalıdır. Bu tür mamalarda ayrıca kedinin kilo durumu ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına da önem verilmelidir. Örneğin kedilerde yüksek kalorili mamalar seçildiği zaman ne yazık ki obezite problemleri meydana gelebilir.

En Çok Satan Yetişkin Kedi Maması Çeşitleri

Türkiye’de kedi severler tarafından tercih edilen pek çok kedi maması üreticisi vardır. Bu markalar kedilerin damak zevkine hitap edecek içeriklere sahip mama çeşitleri satışa sunmaktadır. Son dönemde firmamızda en çok satan yetişkin kedi maması çeşitleri içinde şu içerikler bulunmaktadır:

·      Dana etli yetişkin kedi maması

·      Tavuklu yetişkin kedi maması

·      Somonlu ve ton balıklı yetişkin kedi maması

·      Düşük tahıllı somonlu yetişkin kedi maması

·      Gurme yetişkin kedi maması

·      Kuzu etli yetişkin kedi maması

·      Tavuklu ve pirinçli yetişkin kedi maması

·      Kuzulu yetişkin kedi maması

·      Sığır etli yetişkin kedi maması

·      Somonlu ve sebzeli yetişkin kedi maması

Bunlar arasında kedinizin ağız tadına en uyumlu yaş ve kuru mamaları tercih ederek daha sağlıklı bir beslenme düzeni oturtabilirsiniz. Proplan kedi maması markasının bu tür içeriklere sahip kedi mamaları oldukça popülerdir.

Kaliteli Kedi Maması Fiyatları

Evde kedi bakımını üstlenen kişilerin kedinin severek yiyeceği türden kedi mamalarını tercih etmesi gerekir. Kedi maması fiyatları konusunda bütçenizi yormayacak fiyat seçenekleri ile en besleyici mamalara ulaşmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Firmamızın geniş ürün yelpazesi içinde ünlü markaların uygun fiyatlı kedi maması çeşitleri yer almaktadır. Ayrıca hem kuru hem de yaş yetişkin kedi mamalarında kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

https://mamadunyasi.com.tr/

Editör: İbrahim Zinnar