Türkiye genelinde enflasyonun giderek artış göstermesi sebebiyle milyonlarca çalışan tarafından maaş beklentisi de beklenmeye başlandı. Pek çok vatandaş geçim sıkıntısı yaşarken herkesin gözü kulağı açıklanacak asgari ücret zammına çevrildi. Bildiğiniz gibi 2022 yılının başında maaşlara gelen %50’lik zamlardan sonra asgari ücret 4250 TL olmuştu. Temmuz ayında yeniden zam gelmesiyle beraber asgari ücret 5500 TL oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama kapsamında asgari ücrete Temmuz ayında %30 zam gelmişti. Yani 2022 yılı içerisinde asgari ücrete %80 oranında zam geldi. Şuanda ise asgari ücret 5500 TL olarak belirlendi. Sıra şimdi 2023 yılı asgari ücrete çevrildi. Peki, 2023 asgari ücret ne kadar olacak?

2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra asgari ücrete zam yapılacağının ipucunun verilmesi herkesi heyecanlandırmaya yetti. Asgari ücrete gelecek zam tahminleri herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Daha önce asgari ücret zammı için en düşük tutar 7500 TL ile 8 bin TL arasındaydı. Fakat bugün gündeme gelen bir rakam herkesin dikkatini çekmeyi başardı.

2023 yılında %80 ve üzerinde bir zam oranının beklendiğinin dile gelmesinin ardından yazar Şeref Oğuz tarafından bu dönemde asgari ücrete yapılacak olan yüksek zammın şaşırtıcı olmayacağına değindi. Ekonomist yazar Şeref Oğuz tarafından yapılan açıklamada:

"Bu ölçüt, sadece asgari ücret için değil, taban fiyat, katsayı, kamu işçileri toplu sözleşme zammı, emekli maaşları, öğrenci kredileri ve benzeri tüm sosyal alanlarda geçerli olabilecek" denildi. Yani yapılacak zamla beraber asgari ücretin 9.900 TL olabileceğini fakat böylesine yüksek bir rakamın enflasyon üzerinde de ani yükselişe neden olduğunu açıkladı.