Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD ile İran arasında varılan mutabakatın bölge adına olumlu bir gelişme olduğunu belirtirken, sürecin dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kilis Belediye Başkanı Bilecen İçin AK Parti İddiası
Kilis Belediye Başkanı Bilecen İçin AK Parti İddiası
İçeriği Görüntüle

ERDOĞAN'DAN ABD VE İRAN ARASINDAKİ MUTABAKATA DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aylardır bölgede endişeyle takip edilen gerilimin ardından tarafların mutabakata varmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Türkiye'nin kriz boyunca sağduyulu ve diplomatik bir yaklaşım sergilediğini belirten Erdoğan, barışın korunmasının önemine dikkat çekti.

Erdoğan, mutabakatın yalnızca bölge ülkeleri için değil, küresel istikrar açısından da önemli bir adım olduğunu söyledi.

SABOTAJ GİRİŞİMLERİNE KARŞI UYARI

Sürecin henüz tamamlanmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutabakatın kalıcı sonuçlar doğurabilmesi için dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, İsrail'in bölgede gerilimi artırabilecek adımlarına işaret ederek, barış sürecine zarar verebilecek girişimlere karşı hassas davranılması gerektiğini söyledi. Tarafların provokasyonlardan uzak durmasının önemine vurgu yaptı.

TÜRKİYE DİPLOMASİYİ ÖN PLANDA TUTTU

Türkiye'nin çatışmaların ilk gününden itibaren diplomasiyi önceleyen bir politika izlediğini belirten Erdoğan, bölgesel istikrar için yürütülen girişimlere destek verdiklerini kaydetti.

Ankara'nın kriz sürecinde diyalog ve müzakere kanallarının açık tutulması yönünde çaba gösterdiğini ifade eden Erdoğan, bölgedeki barış ortamının korunmasının öncelikli hedef olduğunu söyledi.

NATO LİDERLERİ ANKARA'DA BULUŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı NATO Liderler Toplantısı'na da değindi. Erdoğan, 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek zirvenin uluslararası güvenlik açısından önemli kararların alınacağı bir platform olacağını belirtti.

Türkiye'nin NATO içerisindeki konumunun güçlü olduğunu vurgulayan Erdoğan, ittifakın ikinci büyük kara ordusuna sahip olduklarını ve NATO misyonlarına önemli katkılar sunduklarını ifade etti.

Kabine Sonrasi Cumhurbaskani E 19952233 2359 1 M

ANKARA ZİRVESİNE YOĞUN İLGİ BEKLENİYOR

Erdoğan, Ankara'da düzenlenecek NATO Zirvesi için kapsamlı hazırlıkların sürdüğünü açıkladı. Zirve kapsamında çok sayıda devlet ve hükümet başkanının Türkiye'ye geleceğini belirten Cumhurbaşkanı, misafirlerin en iyi şekilde ağırlanacağını söyledi.

Türkiye'nin uluslararası organizasyonlardaki ev sahipliği tecrübesine dikkat çeken Erdoğan, Ankara Zirvesi'nin NATO'nun geleceğine yön verecek önemli toplantılardan biri olacağını ifade etti.