Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu açılış konuşmasında ‘’Biz Trabzonlular olarak birlik olmak zorundayız burada görüyorsunuz Trabzon’un gururu Erkan Ocaklı’yı 14. Yılında anıyoruz neden o bizim medarı iftarımızdı bizde onu her yıl anmaktan gurur duyuyoruz. Erkan babanın kızı Büşra Ocaklı’da bizim bir kızımız her zaman yanındayız oda bizi hiç mahcup etmedi babasını da mahcup etmedi bu yüzden onunla gurur duyuyoruz. Biz mikro milliyetçi değiliz ama Trabzonluyuz bunu asla unutmamalıyız her Trabzonlu hemşerisine sahip çıkmak zorundadır’’ diyerek katılanlara teşekkür etti.

Erkan Ocaklı’nın kızı Büşra Ocaklı ise ‘’Gelen, gelmeyen herkese teşekkür ediyorum her yıl babamı burada anmak gerçekten beni de çok gururlandırıyor. Babamla onur duyuyorum ne güzel insanmış bu kadar çok seveni var sadece buraya gelenler değil her yıl binlerce mesaj alıyorum babam ile ilgili bu sevgi başka bir şey’’ diyerek herkese şükranlarını iletti.

Sanatçı Yusuf Cemal Keskin ise ‘’Bugün burada görüyorum ki Erkan Ocaklı’ya sanatçıları tarafından büyük vefasızlık yapılıyor. Erkan’ın türkülerini sahnelerinde okurken her şey güzel ama konu onu anmaya gelince kimse yok bu çok ayıp bir konu buradan herkesi kınıyorum’’ dedi.

Sanatçı Abdurrahman Yazıcı’da ‘’Sevgili Erkan Ocaklı sevenlerini burada görmek çok güzel Erkan baba öldükten sonra Karadeniz müziği bitti her önüne gelen kendini sahneye atıyor ve bir şarkı ile sanatçı oldum diyor gerçekten çok üzücü ayrıca bize ne oldu anlamıyorum herkes birbirine kötü davranıyor. Baba oğlunu, abi kardeşini mahkemeye veriyor iki karış toprak için buradan herkese sesleniyorum Allah aşkına Kuran’a odaklanın ayetler okuyun, namaz kılın bakın zaman gelip geçiyor bize iman lazım’’ diyerek sözlerine son verdi.

Ayrıca Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu Erkan Ocaklı için anma programı yapılacağının müjdesini vererek 29 Kasım Salı günü saat: 18.00’de Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezine Erkan Ocaklı sevenlerini bekliyoruz dedi.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Hakan İlhan’da konuşmasında ‘’Bizler belki Erkan Ocaklı’yı yüz yüze göremedik, tanımadık ama türküleri ile büyüdük bizin çok büyük değerimiz ve sonuna kadar onu yaşatacağız ve unutmayacağız’’ dedi.

Konuşmaların ardından Yeni Çamlıca camii İmam Hatibi Kerim Öztürk Kuran tilaveti ve dualar etti. Daha sonra gelen misafirlere yemek ve tatlı ikramı yapılarak programa son verildi.

Haberi İzlemek İçin: https://youtu.be/QMuu2-xpo9U

Haber: Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu