Erkek spor ayakkabı modelleri uzun, istikrarlı bir yürüyüş için en önemli faktörlerden biri olarak ele alınabilir. Doğru spor ayakkabı seçimi ayaklarınızın rahat ve sağlıklı olmasına olanak sağlar. Bu sebeple spor ayakkabı alırken nitelikli bir araştırma yapmak önemlidir.

Spor Ayakkabı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Bir spor ayakkabı satın alırken dikkat etmeniz gereken çeşitli faktörler, satın aldığınız ayakkabıyı çok daha uzun süre  ve verimli şekilde kullanabilmenizi sağlar.  Uzun süre giyilen spor ayakkabılar ayağınızı ağırlaştırabilir. Bu durum spor ayakkabınızın yeterli kalitede olmadığını gösterir.

Pek çok erkek kadın pantolon modelleri  ya da kadın ayakkabı modelleri hakkında araştırma yaptığında daha fazla seçeneği olduğunu düşünse de, her geçen gün gelişmekte olan moda sektörü erkeklerinde de diledikleri alanda istedikleri modeli bulabilmelerini sağlamaktadır.

Pek çok kişi, hem kadın hem de erkek, yeni bir spor ayakkabı alırken öncelikle görüntüsüne önem vermektedir. Ancak bunun doğru olduğunu söylemek mümkün değildir. Görüntüsü sebebi ile ilginizi çeken ayakkabı modelleri eğer sağlığınız için uygun niteliklere sahip değilse, zamanla düşündüğünüz kadar rahat veya ergonomik olmadığını görebilirsiniz. Bu nedenle en iyi spor ayakkabı seçimini yaparken çok dikkatli olmalısınız.

Her şeyden önce rahat bir ayakkabının temeli esnek, ergonomik bir yapıya sahip olmasıdır. Dolayısıyla en sevdiğiniz ayakkabının esneklik testinden geçmesi gerekir. Spor ayakkabının iki ucunu da tutun ve biraz gerin, ayak parmaklarınızın büküldüğü yerde, özellikle ayağınızın ön kısmında bükülmeyi deneyin. Bu size yürürken veya koşarken ayakkabının ne kadar esneyeceği konusunda bir fikir verecektir.

Ayak Konforunu Göz Önünde Bulundurun

Ayak parmakları ayakkabının içinde sıkışmamalı veya öne doğru itilmemelidir. Spor ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biri de budur. Bu, uzun yürüyüşler veya koşular sırasında ayaklarınızı çok rahatsız eder. Koşu için ayakkabı alırken özel teknolojiye sahip ayakkabılar ihtiyacınıza uygun olacaktır. Koşarken ayaklarınız yere daha sık ve daha sert basar. Bu nedenle alt kısım bu tür darbelere karşı daha dayanıklı olmalıdır. Alt kısımdaki yastıklama yapısı, tekrarlanan darbelerin ayağınıza nazikçe çarpmasını sağlar. Bu nedenle sağlıklı koşu için fırsat sağlar.

Doğru Ayakkabı Numarasını Seçin

Herkes kendi ayak numarasını bilse de, ayak numarasının ayakkabıya göre değişkenlik gösterdiği pek çok kişi tarafından bilinmemektedir. Tıpkı bot gibi bir numara büyük ayakkabı alırken olduğu gibi, çorapların boyutunu da çeşidine göre değiştirmek rahat giyilebilmesi için daha iyi olabilir. Ayağınıza uymayan ayakkabılar uzun süre kullanıldığında ağrıya neden olabilir ve ayağınızın içini sürterek yaralanmalara neden olabilir. Her spor ayakkabı numarası aynı olmayabilir. Şekil farklılığından dolayı bir ayakkabıdaki ayak sayısı diğerinde değişebilir. Bu gibi durumlarda, ayak numaranıza bağlı olarak bir numara büyük veya bir numara küçük denemek mantıklıdır.

Bu sebeple erkek ya da kadın gömlek modelleri gibi ürünler internet üzerinden kolaylıkla alınırken, ayakkabınızı deneyerek almak olası bir sorun yaşamamak için çok daha mantıklı olacaktır.


 

Editör: Haber TS