Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, yatırım arazisi sıkıntısı çekilen Trabzon’da yatırım yapmak isteyen firmalara yeni olanaklar yaratmak gerektiğini belirterek, “Organize sanayi bölgelerinde 3 – 5 dönümlük küçük parseller oluşturularak daha fazla yatırımcıya olanak sağlanmalıdır” diye konuştu.

ŞİNİK OSB’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, müteşebbis heyet ve yönetim kurulunda yer aldığı Akçaabat – Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, oda adına OSB yönetiminde yer alan meclis üyesi Hamdi Abanoz ve diğer ilgililerin de yer aldığı incelemede, yeni oluşturulması planlanan yatırım parsellerinin son durumuyla ilgili bilgi alan Başkan Çelebi, OSB’lerdeki yatırım arazilerinin durumunu yeniden değerlendirmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

Başkan Çelebi, “Organize sanayi bölgelerimizde daha fazla yatırımcıya imkan sağlamamız gerekli. Trabzon, yatırım arazisi bakımından kısıtlı olanaklara sahip. Yatırımcılara arazi üretmek için büyük çaba gerekiyor. OSB’lerimizi ne kadar büyük fedakârlıklarla oluşturduğumuz malum. Bu nedenle ihtiyacı olan firmalar tabii ki büyük parselleri alacak ancak yatırımın boyutuna göre 3 – 5 dönümlük bazı parsellerin de oluşturulması konusunda çalışma yapacağız. Amacımız daha çeşitli sektörlerde daha çok yatırımcı gelsin, ilimizin üretimi, istihdamı ve ihracatı artsın” dedi.

Editör: Haber TS