İngiltere Premier Ligi’nin sekizinci haftasında Manchester United ağlarına üç gol gönderen Norveçli yıldız Erling Haaland’dan yeni bir rekor daha geldi.

Premier Lig’de dün kendi evinde bir diğer İngiliz devi Manchester United’ı ağırlayan ve ezici bir skorla karşılaşmadan 6-3 galip ayrılan Manchester City’de keyifler yerinde.  Erling Haaland ve Foden’in damga vurduğu mücadelede Norveçli yıldız yine bir ilke imza attı.

Üst üste üç iç saha maçında hat-trick yapmay başaran ilk futbolcu olan Haaland, kolay kolay kırılamayacak bir rekorun da sahibi olmuş oldu.

PREMİER LİGDE 14 TAKIMDAN DAHA FAZLA GOL ATTI

İngiltere Premier Lig’de 14 golle gol krallığında zirvede bulunan yıldız futbolcu aynı ligde mücadele eden tam 14 kulüpten daha fazla gol attı. Chelsea, Manchester United, Newcastle United, Fulham, Everton, Bournemouth, Leeds United,  Aston Villa, West Ham United,  Southampton, Crystal Palace, Wolves, Nottingham Forest ve Leicester’dan daha fazla gol atan Haaland’ın Premier Lig’e girişi resmen rekorları beraberinde getirdi.

Sezon başında Almanya’nın Borussia Dortmund takımından Manchester City takımına transfer olan Haaland, dün Manchester United karşısında göstermiş olduğu performans ve kaydettiği üç golle Premier Lig tarihinde bir ilke imza atmış oldu.

Haaland’ın sezonu kaç golle bitireceği merak edilirken sosyal medyada birçok kullanıcı yeni rekorların Haaland tarafından kırılacağına inanıyor.

Editör: Hasan Yılmaz