YAYIN HAKLARI İÇİN RİVA’DA KRİTİK TOPLANTI
Türkiye Futbol Federasyonu ile Süper Lig ve 1. Lig kulüpleri, yeni dönem yayın hakları ihalesi öncesinde Riva’da bir araya geldi.
TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda, 2026-2027 sezonu ve devam eden sezonları kapsayacak yayın hakları süreci değerlendirildi.
Görüşmeye TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ile kulüp başkanları ve federasyon yöneticileri katıldı.
ERTUĞRUL DOĞAN DA TOPLANTIDA YER ALDI
Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Birliği Vakfı ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da toplantıya katılan isimler arasında yer aldı.
Toplantıda ayrıca İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil bulundu.
Galatasaray Başkan Vekili Abdullah Kavukcu ile TFF Başkan Vekilleri Mecnun Otyakmaz ve Fuat Göktaş da görüşmelere katıldı.
YAYIN GELİRLERİNİN ARTIRILMASI GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantının önemli gündem maddelerinden birini kulüplerin yayın haklarından elde ettiği gelirlerin artırılması oluşturdu.
Türk futbolunun uluslararası ölçekte daha fazla tanınması, yayın haklarının daha geniş pazarlara ulaştırılması ve yeni satış modellerinin oluşturulması konusunda değerlendirmeler yapıldı.
Futbolda önde gelen ülkelerin yayın gelirleri de karşılaştırmalı şekilde ele alınırken, yeni dönem için uygulanabilecek satış ve pazarlama stratejileri görüşüldü.

İHALE TARİHİ 13 OCAK 2027
Toplantının ardından yeni yayın ihalesinin takvimi de netleşti.
Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları ihalesinin 13 Ocak 2027 Çarşamba günü gerçekleştirilmesine karar verildi.
Yayın ihalesi kurulunun süreci yakından takip etmek amacıyla 15 günlük periyotlarla toplantı gerçekleştirmesi de kararlaştırıldı.






