Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren Erzurumspor FK, kadrosunu tecrübeli bir isimle güçlendirdi. Mavi-beyazlı ekip, son olarak Kayserispor forması giyen Portekizli futbolcu Miguel Cardoso ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı.
32 yaşındaki futbolcu için kulüp tesislerinde imza töreni düzenlendi. Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal'ın da katıldığı törende Cardoso, kendisini mavi-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
MIGUEL CARDOSO İLE 2 YILLIK SÖZLEŞME
Erzurumspor FK, 2026-2027 sezonu kadro yapılanması kapsamında önemli bir transfer hamlesine imza attı. Kayserispor ile sözleşmesini karşılıklı anlaşmayla sona erdiren Miguel Cardoso'nun yeni adresi Erzurum oldu. Kayserispor da 18 Ağustos'ta Portekizli futbolcuyla yolların ayrıldığını duyurmuştu.
Mavi-beyazlı kulüp, Cardoso ile 2 yıllık anlaşmaya vararak deneyimli futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Transferle birlikte Erzurumspor'un hücum ve orta saha seçeneklerine tecrübeli bir oyuncu eklenmiş oldu.
KAYSERİSPOR'DA 5 SEZON FORMA GİYDİ
Miguel Cardoso, 2021 yılında Türkiye'ye gelerek Kayserispor formasını giymeye başladı. Portekizli oyuncu, sarı-kırmızılı ekipte geçirdiği 5 sezon boyunca takımın önemli isimleri arasında yer aldı.
Cardoso, Kayserispor formasıyla Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda toplam 166 karşılaşmada görev aldı. Deneyimli futbolcu bu mücadelelerde 27 gol kaydederken 29 asistlik katkı sağladı.
Geçtiğimiz sezon ise 32 karşılaşmada forma giyen Cardoso, 2 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.
KARİYERİNDE BİRÇOK TAKIMDA OYNADI
Portekizli futbolcu kariyeri boyunca farklı ülkelerde forma giydi. Deportivo, Uniao Madeira, Tondela, Dinamo Moskova, Tambov ve Belenenses gibi takımlarda görev yapan Cardoso, Türkiye kariyerine ise Kayserispor'da devam etti.
Tecrübeli futbolcu artık Erzurumspor FK'nın başarısı için mücadele edecek. Mavi-beyazlı ekip, Cardoso transferiyle yeni sezon öncesinde kadrosuna hem Türkiye liglerini yakından tanıyan hem de farklı pozisyonlarda görev yapabilen deneyimli bir isim kazandırdı.




