Süper Lig'in flaş ekiplerinden Arabam.com Konyaspor, hemen sezon başında Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda yapılan İslami Oyunlar Açılışı sebebiyle sahasından bir süre uzak kalmıştı. Yapılan açılış etkinlikleri sırasında saha zemininin zarar görmesi sebebiyle Konyaspor maçlarını bir süre Eskişehir'de oynamak zorunda kalmıştı. 

Bozuk zeminde Avrupa arenasında Vaduz'u ağırlayan Konyaspor sahadan şok bir galibiyetle ayrılıp Avrupa'ya veda etmişti. Bu sonucun en büyük etkenleri arasında saha zemininin patates tarlası haline gelmesi gösterilmişti. 

TFF bu mücadelenin ardından aldığı kararda saha zemini onarılmadan bu zeminde maç oynanmayacağına karar vermişti. Yeşil Beyazlılar bunun üzerine Eskişehirspor ile görüşmüş onay aldıktan sonra maçlarını Eskişehir'de oynama kararı almıştı. Konyaspor'un Eskirşehir'de oynadığı maçların Anadolu ekibine pahalıya patladığı öğrenildi. 1 ay gibi bir süre sahasından uzak kalan Konyaspor'un burada oynadığı maçların Yeşil Beyazlılar'a maliyeti 8 milyon TL civarında olduğu gelen iddialar arasında. Son dönemde maddi olarak zor süreşten geçen Konyaspor bu durumdan dolayı da bir hayli sıkıntı çektiği çok aşikar.

HaberTS - Mahmut Bulut