Türkçe Rap müziğin sevilen isimlerinden Eureka, dinleyicilerini yeni single çalışması “OLAMAM” ile yeni bir serüvene çıkartıyor. En güncel soundlar ile harmanlanan single, hikayesiyle de dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

 Alternatif rap ve Trapsoul esintileri taşıyan “OLAMAM” güçlü altyapısıyla da öne çıkıyor.

 Şarkının sözleri ve prodüksiyonu Eureka tarafından, müzik videosu ve Artwork Thefivedollashake, mix master işlemleri ise David More tarafından hazırlanmış.

Eureka’nın “OLAMAM’’ adlı single çalışması Bemolship Music etiketi ile dijital platformlarda yayında!

Eureka - OLAMAM” Spotifyda dinlemek için;

https://open.spotify.com/intl-tr/track/24Zpe3ChrKfrRriCbuLDho?si=0b8106f2aa6248ad

Eureka - OLAMAM” Apple Musicde dinlemek için;

Trabzonspor'un eski oyuncusu Yusuf Yazıcı'dan evlilik sinyali! Yusuf Yazıcı kimdir? Trabzonspor'un eski oyuncusu Yusuf Yazıcı'dan evlilik sinyali! Yusuf Yazıcı kimdir?

https://music.apple.com/tr/album/olamam/1712126954?i=1712127357&l=tr

Eureka - OLAMAM” Youtubeda dinlemek müzik videosunu izlemek için;

https://www.youtube.com/watch?v=z7INGonO_SE

 

 

Eureka (Efe Can Doğan) Kimdir? Eureka anlamı nedir?

1 Eylül 1993 yılında dünyaya gelen Eureka’nın gerçek adı Efe Can Doğan’dır. Hip Hop kültürüne daha ilkokul yıllarında graffiti ile ilk adımını attı. Graffiti serüveni senelerce bu kültürün içerisinde yer almasını sağladı.

2011 senesinde Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf bölümünde sanat eğitimine başladı. Burada aldığı “ home recording “ dersi müziğe olan ilgisini açığa çıkardı. İlk başlarda sadece prodüksiyona yönelsede, sonralarında şiir ve söz yazarlığına olan ilgisi onu kendi şarkılarını yaratma isteğini tetikledi. Müzik onun için yaşamla kendi arasındaki bir bağa dönüştü ve içinden geldiği gibi eserlerini yayınlayabileceği “ Eureka “ ismini ortaya çıkardı. Eureka! (buldum). Eureka 2021 yılının sonlarından beri toplam 25 single yayınlamış ve 95’den fazla şarkının prodüktörlüğünü ve söz yazarlığını üstlenmiştir.

Eureka’nın kendine ait 2 şiir kitabı bulunmaktadır. Yaşamına ve sanat hayatına doğup büyüdüğü İzmir’de devam etmektedir. İzmir menşeili Bemolship Music bünyesinde yapımcı, prodüktör ve sanatçı olarak çalışmaktadır.Eureka şarkılarında genellikle teenage bakış açısı taşır ve dinleyici olarak genç kitleyi hedefler. Yaşadığı kimlik bunalımlarını, aşk acılarını, dolu, duygulu ve coşkulu ruh hallerini, içinde; dışavurmak istediği tüm duyguları söz, yorum ve altyapılarla öne çıkarmaya çalışır.

Editör: Gökhan Gökmen