Evde doğal malzemelerle saç bakım ürünlerinizi yapmak çok basittir. Muzla hazırlanan bu saç kremi saçlarınızı besler. İşte, muzlu saç kremi yapımı!

Evde saç kremi nasıl yapılır veya bu mümkün mü, nasıl uygulanır, nelere iyi gelir mi diyorsunuz? Muz ile hazırlayacağınız bu saç kremi sayesinde saçlarınızı yeniden doğacak.

Muzlu saç kremi yapımı için gereken malzemeler ve adımlar şöyledir.

Muzun Saça Faydaları

Yüzünüz ne kadar çekici olursa olsun vücudunuzun tahtı olan saçlarınızı asla gözden kaçırmamalısınız. Saçınız tehlikeli kimyasallara maruz kalma veya ihmal nedeniyle kötü durumdaysa harika görünemezsiniz. Renk geliştirme ve ağartma gibi sürekli güzellik bakımları saçınızın zarar görmesine neden olabilir. Bu yüzden ev yapımı muzlu saç kremlerine bir şans vermelisiniz.

Doğal muz saç bakım kürlerini kullanmak saçınızın canlılığını ve parlaklığını canlandırabilir. Muz, saç derisine derinlemesine nüfuz etmelerini ve saçınızı nemlendirmelerini sağlayan nemlendirici bir kaliteye sahiptir.

E, C ve A vitaminlerinin yanı sıra saç gelişimini desteklemeye, saçı esnekleştirmeye ve kırık uçları önlemeye yardımcı olan yenilebilir yağlar içerirler. Saça yumuşaklık sağlar, dolaşıklığı kolaylaştırır ve sonuçta kırılmayı önler. Potasyum ve antioksidanlar bakımından zengindir.

Muz, saçı nemlendiren suyu yüzde 75 oranında içerir. Saç dökülmesini ve kırılmasını azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, bu lezzetli meyve saçlarınızı parlak ve canlı hale getirebilir! Muzların saçınıza bu kadar çok fayda sağladığını kim bilebilirdi? O halde evde muzlu saç kremi hazırlamanın tam zamanı!

MUZLU SAÇ KREMİ YAPIMI

Evde muzlu saç kremi hazırlamak için şu adımları izleyin:

Malzemeler

  • 2 veya 3 muz (Saçınızın uzunluğuna göre)
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Birkaç damla gül suyu

Dilerseniz muzun yanına 2 yemek kaşığı yoğurt da ekleyebilirsiniz. Bu size saç kremi için kalın bir taban sağlayacaktır.

Yapılışı

Muzları bir kapta küçük parçalar halinde kesin.

Hindistan cevizi sütü ekleyin. Sonra bal ekleyin. İyice karıştırın.

Şimdi yağları, hindistancevizi yağını ve zeytinyağını ekleyebilirsiniz.

Tüm bu malzemeleri bir sprey şişesine aktarın. İyice çalkaladıktan sonra gül suyu ekleyin.

Nasıl Uygulanır?

Saçınızı fırçalayın. Biraz ıslatın ve saç kremini geniş dişli bir tarak yardımıyla saç diplerinden uçlarına doğru uygulayın.

Bir bone takıp 30 dakika bekledikten sonra saçınızı durulayın. Şampuanladıktan sonra tekrar durulayıp kurumasını bekleyin.