Trabzonspor Teknik Direktörü Tekke, yeni sezon hazırlıkları kapsamında oynanan karşılaşmaların yalnızca skor üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti. Bordo-mavili takımın oyun anlayışını geliştirmeye çalıştığını ifade eden Tekke, futbolcuların kısa sürede tam ritimlerine ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi.

Avusturya kampında yoğun bir çalışma programı uygulayan Trabzonspor, 11 antrenman ve 3 hazırlık karşılaşması gerçekleştirdi. Bordo-mavililer, kamp sürecini bir galibiyet ve 2 yenilgiyle tamamlarken teknik heyet, sonuçlardan çok takımın sahada uygulamaya çalıştığı sisteme odaklandı.

TEKKE SKORDAN ÇOK OYUNA DİKKAT ÇEKTİ

Teknik Direktör Tekke, hazırlık karşılaşmalarının takımın eksiklerini görmek ve yeni sezon öncesi oyun planını geliştirmek açısından önemli olduğunu vurguladı.

Oyuncuların fiziksel ve taktiksel olarak istenilen seviyeye ulaşmasının zaman alacağını belirten Tekke, kamp döneminde futbolcuların verilen direktiflere karşılık vermeye çalıştığını dile getirdi.

Tekke, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Öyle 15-20 günde olacak şey değil. Şu anda da eksiğimiz var. Ama genel hatlarıyla en azından sahanın içerisinden yapmak istediğimiz veya verdiğimiz direktiflere karşılık olarak Allah'a şükür oyunculardan hepsini almaya çalışıyoruz. Her maça kazanmak için çıkacağız. Bu sene biraz daha heyecanımız fazla."

TRABZONSPOR OYUNUNU GELİŞTİRMEYE ODAKLANDI

Teknik Direktör Tekke, kamp boyunca yaptığı açıklamalarda hazırlık maçlarında alınan sonuçlardan çok sahaya yansıtılmaya çalışılan oyun anlayışının önemli olduğunu belirtti.

İlk hazırlık karşılaşmasının ardından takımın henüz hedeflenen seviyeye ulaşmadığını ifade eden Tekke, her maçta oyunun üzerine yeni parçalar eklemek istediklerini kaydetti.

Bordo-mavili ekipte teknik heyet, futbolcuların saha içindeki görev dağılımına, takım savunmasına ve hücum organizasyonlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Kamp döneminde yoğun antrenman temposu uygulanırken oyuncuların yeni sezona fiziksel ve zihinsel olarak hazırlanması hedeflendi.

KAMPTA 11 ANTRENMAN YAPILDI

Trabzonspor, Avusturya kampında yalnızca bir günü izinli geçirdi. Bordo-mavili takım, kamp süresince toplam 11 antrenman yaptı ve 3 hazırlık karşılaşmasına çıktı.

Trabzonspor, ilk hazırlık maçında Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt'a 3-0 mağlup oldu. Bordo-mavililer, ikinci karşılaşmada Katar ekibi Al Sadd karşısında sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

Karadeniz ekibi, kampın bir diğer hazırlık maçında İtalya temsilcisi Udinese'yi 1-0 mağlup etti. Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü Futbolcu Muçi kaydetti.

FORVET MİTONGO TAKIMA KATILDI

Trabzonspor'un Belçika'nın Standard Liege takımından transfer ettiği 18 yaşındaki Forvet Mitongo, Avusturya kampında takıma dahil oldu.

Abdülkadir Ömür Trabzonspor Efsaneleri Arasında Seçim Yaptı
Abdülkadir Ömür Trabzonspor Efsaneleri Arasında Seçim Yaptı
İçeriği Görüntüle

Genç futbolcu, kamp döneminde yeni takım arkadaşlarıyla çalışma fırsatı buldu. Teknik heyet, Forvet Mitongo'nun fiziksel durumunu ve takıma uyum sürecini yakından takip etti.

Futbolcu Yılmaz ile Futbolcu Malkoçoğlu ise transferleri nedeniyle kamptan ayrıldı. Kadro planlamasında düşünülmeyen Futbolcu Draguş, antrenmanlarda yer almasına rağmen hazırlık karşılaşmalarında süre alamadı.

FOLCARELLİ'NİN DURUMU TAKİP EDİLİYOR

Trabzonspor'un Avusturya kampında ciddi bir sakatlık yaşanmadı. Buna karşın Futbolcu Folcarelli'nin sağlık durumu teknik heyetin gündeminde yer aldı.

Teknik Direktör Tekke, kampta ciddi bir sakatlık sorunu yaşamadıklarını ifade etti. Futbolcu Folcarelli ise sakatlığı nedeniyle bazı hazırlık karşılaşmalarında görev yapamadı.

Bordo-mavili sağlık heyeti, Futbolcu Folcarelli'nin durumunu yakından takip ederken oyuncunun yeni sezon öncesindeki fiziksel durumu yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanacak.

KÖYBAŞI JÜBİLE MAÇIYLA FUTBOLA VEDA EDECEK

Futbolcu Köybaşı, 8 Ağustos Cumartesi günü saat 20.00'de İzmir'de oynanacak Göztepe-Trabzonspor karşılaşmasıyla yeşil sahalara veda edecek.

Jübile karşılaşmasının biletleri satışa çıkarılırken fiyatların 250 lira ile 1250 lira arasında değiştiği belirtildi.

Trabzonspor, bu karşılaşmayla birlikte yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken Teknik Direktör Tekke yönetimindeki bordo-mavili ekip, oyun planını geliştirmeye ve takımın fiziksel seviyesini yükseltmeye odaklanacak.