TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ MAÇI DEĞERLENDİRDİ
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Trabzonspor deplasmanda Kayserispor’u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke mücadeleyi ve takımının performansını değerlendirdi.
Tekke, rakibin 10 kişi kalmasının oyunun seyrini değiştirdiğini ancak buna rağmen zaman zaman zorlandıklarını ifade etti.
TEKKE: RAKİP 10 KİŞİ KALDIKTAN SONRA ZORLANDIK
Fatih Tekke açıklamasında ❝Rakibin 10 kişi kalmasıyla oyun lehimize döndü ancak 10 kişiyken iki fırsat yakaladılar ve bizi zora soktular. 10 kişi Trabzonspor’a karşı oynamak kolay değil ama buna rağmen bazı anlarda sıkıntı yaşadık❞ dedi.
Maçın bazı bölümlerinde oyun kontrolünde sorun yaşadıklarını belirten Tekke, özellikle skor 3-0 olduktan sonra takımın ritmini kaybettiğini söyledi.
3-0’DAN SONRA DENGESİZLİK YAŞANDI
Tekke ❝3-0 olduktan sonra oyun kontrolü ile kontrolsüzlük arasında bir dengesizlik yaşadık. Çok basit top kayıplarıyla rakibimizi yeniden oyuna dahil ettik. Oyunun son bölümünde 10 kişiye karşı orta sahayı geçmekte zorlandık❞ ifadelerini kullandı.
Rakibin eksik kalmasına rağmen disiplinin önemine dikkat çeken Tekke, oyuncularına da bu konuda uyarılarda bulunduğunu belirtti.
HER MAÇ DAHA ZOR OLACAK
Ligin ikinci yarısında maçların daha zor geçtiğini ifade eden Tekke ❝Rakip 10 kişi de olsa bu işlerin şakası yok. Ligin son periyoduna girdik ve her maç zorlaşıyor. Bu yüzden daha iyi olmak zorundayız. Daha istekli olmalıyız❞ dedi.
Tekke ayrıca sadece topa sahip olmanın yeterli olmadığını belirterek hücum organizasyonlarının daha etkili olması gerektiğini vurguladı.
RİZESPOR MAÇI HAZIRLIĞI BAŞLAYACAK
Trabzonspor’un önünde zorlu bir Çaykur Rizespor karşılaşması olduğunu hatırlatan Tekke, takımın eksiklerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.
Tekke ❝Galip gelmek çok değerliydi. Ancak daha dikkatli olmamız gerekiyor. Şimdi önümüzde Rize maçı var. Zor bir maç bizi bekliyor ve buna en iyi şekilde hazırlanacağız❞ diye konuştu.
FOLCARELLİ BİR SONRAKİ HAFTAYA YETİŞİYOR
Oyuncuların sağlık durumuna da değinen Tekke, Batagov’un durumunun yapılacak kontroller sonrası netleşeceğini belirtti. Benjamin için kesin bir değerlendirme yapamayacağını ifade eden Tekke, Tim’in ise bir sonraki karşılaşmaya yetişebileceğini söyledi.
Karşılaşmayı kart görmeden tamamlamanın da önemli olduğunu dile getiren Tekke, takımın kısa süre dinlenip bir sonraki maç için hazırlıklara başlayacağını sözlerine ekledi.




