Kongre sürecine devam eden İYİ Parti'de, yeni Trabzon İl Başkanı Fatma Yıldız Başkan oldu.

Kentte bir otelde düzenlenen İYİ Parti Trabzon 3'üncü Olağan İl Kongresi'ne Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Genel İdare Kurulu Üyesi Yavuz Aydın, Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Millet İttifakı partilerinin il başkanları meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Mevcut il başkanı Azmi Kuvvetli'nin aday olmadığı seçimde Fatma Yıldız Başkan, Mustafa Küçükibrahimoğlu ve Mehmet Şükrü Hacıahmetoğlu il başkanlığı için yarıştı.

YÜKSEL: FAKİRDEN ALIP ZENGİNE VERİYORLAR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongre konuşmalarla devam etti. İlk olarak divan başkanı seçilen Ünzile Yüksel söz aldı.

3 adaya da başarılar dileyen Yüksel, "14 Mayıs’ta bir anne, bir Türk kadını, Genel Başkanımız Meral Akşener ve İYİ Parti birinci çıkacak. O sandıkları patlatacak kadar büyüdük. Daha da büyüyeceğiz. Ama bunun tek yolu var, bir olmak. Başka yolu yok. Bu milleti yok sayanlar 14 Mayıs’ta gidecekler. Köroğlu ve Robin Hood zenginden alıp fakire verirdi. Ama bu iktidar bir değişik. Tersine döndüler. Fakirden alıp zengine veriyor. İktidarın hem yürüttüğü göçmen, geçici sığınmacı politikası, hem de halkı fakir eden kula kul politikası bilerek, isteyerek, kasten teamülen yürüttüğü politikadır" dedi.

ÖRS: 4 BAKANIMIZ VAR AMA ÇEVRE YOLU YAPILAMADI
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, iktidarın Trabzon'a verdiği sözleri 20 yıldır tutmadığını söyledi.

Trabzon'a söz verilen Güney Çevre Yolu'nun yine yatırım programına alınmadığını hatırlatan Örs, "Evet bizim 4 tane bakanımız var ama çevre yolumuz yok, 4 bakanımız var ama demiryolumuz yok, 4 bakanımız var ama yatırım adamız yok. Hepsinden önemlisi 4 tane bakanımız var ama bizim gençlere, bizim uşaklara, kızlarımıza iş yok. Şimdi bunlar bize gelecekler, demeyeceğiz mi, 'Arkadaş sen önce verdiğin sözleri tut'. Hep vadettiler ama uygulamaya geldiğinde ortada bir şey yok. Sürmene Çamburnu’ya tersane kuracaklardı, 2-3 bin kişi çalışacaktı. Yapıldı mı, hayır" diye konuştu.

BAŞKAN: PARTİMİZİ SAHADAN YÖNETECEĞİZ
Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Saat 17.00'de açılan sandıklardan Fatma Yıldız Başkan birinci çıktı. 540 delegenin oy kullandığı seçimde Başkan 368 oy, Mehmet Şükrü Hacıahmetoğlu 69 ve Mustafa Küçükibahimoğlu 103 oy aldı.

Seçimin ardından yeni il başkanı olan Fatma Yıldız Başkan, yaptığı açıklamada "Biz seçim için çalışmalarımıza, önümüze bakacağız. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i başbakan yapmak için Trabzon’da tüm mücadelemizi vereceğiz. Bizler partimizi parti binasından değil, sahadan yöneteceğiz. Seçim sürecinde ve sonrasında her bir ferdimizle sahada olacağız ve halkımızı kucaklayacağız. Sorunları tespit edip çözmek için ortak aklı işleteceğiz. İYİ Parti’yi Trabzon’da ve Türkiye’de birinci parti yapacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber TS