Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'u, Kadıköy'deki zorlu Fenerbahçe deplasmanından 3-2'lik galibiyetle ayrılarak 3 puanı kaptı. Fırtına, ezeli rakibine karşı sadece bir müsabaka kazanmış olmadı, öte yandan hocası Abdullah Avcı'nın rekor kıran bir performans ortaya koymasına da sebep oldu. Ayrıca, tam 26 yıl sonra bir ilke de imza atıldı. Tüm detaylara göz atalım...

İstanbul'da 4. zafer!

Lig şampiyonluğu ve 2 Süper Kupa kazandığı Trabzonspor’daki ilk serüveni 28 ay süren Abdullah Avcı, 3 büyüklere karşı İstanbul’da 8 derbiye çıktı. Avcı, bu 8 maçın yalnızca 1’inde sahadan mağlubiyetle ayrılırken, 4 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Söz konusu periyotta Galatasaray’ı 1, Beşiktaş’ı 2 kez deplasmanda mağlup eden Trabzonspor, Fenerbahçe’yi de önceki gün Kadıköy’de devirdi.

Trabzon yerel basınında büyük coşku!

3-2’lik Fenerbahçe galibiyeti, Trabzon’da yayın yapan gazetelerde büyük yankı buldu. Tarihi zaferi manşetlere taşıyan yerel basında, Kuzey Ekspres Gazetesi; ‘İster milyon Dolar Euro’lar harca, ister yıldızları topla, istersen de TFF, MHK’ya oyna, bu iş yürek işidir Koçum’, Taka; ’Fırtına Fener’i parçaladı’, Sonnokta; ’VAR´ınızı YOK’unuzu hepinizi yendik’ dedi. Karadeniz; ‘Fenerbahçe´yi ağlata ağlata yendik’, Günebakış Gazetesi ise ‘Fener´i de hakemi de dağıttık’ başlıklarını attı.
Fenerbahçenin Avcısı yeni bir rekorun sahibi oldu Abdullah Avcı, efsanelerle yan yana...

Derbi canavarı Onuachu! 

Yaz transfer döneminin son günlerinde Bordo-Mavililer’in kiralık olarak kadrosuna kattığı Paul Onuachu, ilk maçını Beşiktaş’a karşı oynamıştı. 3-0’lık zaferde kilit rolü bulunan ve rakip fileleri havalandıran Nijeryalı forvet, attığı golün yanı sıra performansıyla da fark yaratmıştı. Onuachu, Trabzonspor’daki ikinci büyük maçında da şovunu yaptı. Fenerbahçe deplasmanında rakip savunmayı adeta darmadağın eden 2.01’lik santrfor, aynı zamanda derbinin kilidini açan golü kaydetti. 3. golde de pay sahibiydi. Bordo-Mavili formayla çıktığı 7 lig karşılaşmasında 4 golü bulunan Onuachu’nun 1 de asisti var.

Fenerbahçenin Avcısı yeni bir rekorun sahibi oldu Abdullah Avcı, efsanelerle yan yana...

Avcı'dan bir darbe daha!

Abdullah Avcı, Trabzonspor’daki ikinci döneminin ilk büyük maçında Fenerbahçe’yi yıktı, tarih yazdı... Kadıköy’deki son lig galibiyetini 1997’de kazanan Bordo-Mavililer, 26 yıllık hasreti Avcı yönetiminde bitirdi. Tecrübeli hoca, Fırtına’nın başında Sarı-Lacivertliler’e karşı 3 galibiyetine ulaşırken, efsaneler Ahmet Suat Özyazıcı (8) ve Özkan Sümer’in (3) ardından Fenerbahçe’yi en az 3 kez mağlup eden üçüncü Trabzonspor hocası oldu. Ve bu 3 derbi galibiyetiyle de Avcı, Fenerbahçe’ye ligde ağır bir darbe vurdu.

Fenerbahçenin Avcısı yeni bir rekorun sahibi oldu Abdullah Avcı, efsanelerle yan yana...

Galatasaray’a yaradı

Öyle ki son 3 sezonda da ilk yarıdaki Trabzonspor maçlarına lider çıkan Fenerbahçe, aldığı yenilgilerin ardından zirveyi kaybetti. Şampiyon olduğu 2021-2022’de 9. haftada ezeli rakibine karşı 3-1 kazanan Fırtına, Sarı-Lacivertli ekibi koltuktan indirmişti. Geçtiğimiz sezon 15. haftadaki maça Fenerbahçe yine lider olarak çıktı. Ancak Trabzonspor bu kez de 2-0 kazandı. Galatasaray, derbi haftasında galip gelerek zirveyi Fenerbahçe’den aldı.

Fenerbahçenin Avcısı yeni bir rekorun sahibi oldu Abdullah Avcı, efsanelerle yan yana...

Sadece 1 yenilgisi var

Farklı Galibiyet Sonrası Eren Elmalı'nın Açıklamları Farklı Galibiyet Sonrası Eren Elmalı'nın Açıklamları

Ve son olarak önceki akşam... 19’da 19 yapan Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 3-2 mağlup eden Fırtına, ezeli rakibini yine liderlikten etti. Trabzonspor’un başında Kanarya’ya rakip olduğu 5 maçın 3’ünü kazanan Abdullah Avcı, 1 beraberlik alırken, sadece 1 kez yenildi. Şampiyon hoca kritik bir derbi zaferi elde etmekle kalmadı, Bordo-Mavililer’in deplasmandaki kötü gidişatını da noktaladı.