FENERBAHÇE İLE COVENTRY CITY ANLAŞTI
Fenerbahçe’de yeni sezon kadro planlaması kapsamında önemli bir ayrılık gelişmesi yaşandı. Sarı-lacivertlilerin, 19 yaşındaki Fransız futbolcu Sidiki Cherif’in transferi konusunda Premier Lig’in yeni ekiplerinden Coventry City ile anlaşmaya vardığı belirtildi.
Taraflar arasında yapılan görüşmeler sonucunda transfer için 24,5 milyon euro bonservis bedeli üzerinde uzlaşı sağlandı. Genç oyuncunun da İngiliz ekibinin kendisine sunduğu sözleşme teklifini kabul etmesiyle transferde önemli bir aşama geride bırakıldı.
FENERBAHÇE YÜZDE 10 PAY ALACAK
Fenerbahçe, Sidiki Cherif’in transferinden 24,5 milyon euro garanti bonservis geliri elde edecek.
İki kulüp arasındaki anlaşmada ayrıca sonraki satış maddesi de bulunuyor. Buna göre sarı-lacivertli ekip, Cherif’in ilerleyen yıllarda Coventry City’den başka bir kulübe transfer olması halinde oluşacak transfer kârının yüzde 10’unu alacak.
Bu maddeyle birlikte Fenerbahçe, genç futbolcunun gelecekteki olası transferinden de ek gelir elde etme fırsatına sahip olacak.
CHERIF SAĞLIK KONTROLÜ İÇİN İNGİLTERE’DE
Coventry City’nin sunduğu 5 yıllık sözleşme teklifine olumlu yanıt veren Sidiki Cherif’in transfer işlemlerini tamamlamak üzere İngiltere’ye gittiği belirtildi.
19 yaşındaki futbolcu, sağlık kontrollerinden geçmesinin ardından herhangi bir sorun yaşanmaması halinde kendisini Coventry City’ye bağlayan resmi sözleşmeye imza atacak.
Transfer sürecinin tamamlanmasıyla Cherif, kariyerine İngiltere Premier Lig’de devam edecek.
FENERBAHÇE 22 MİLYON EUROYA KADROSUNA KATMIŞTI
Fenerbahçe, Sidiki Cherif’i kadrosuna dahil etmek için toplamda 22 milyon euro ödeme yapmıştı.
Sarı-lacivertlilerin oyuncuyu 24,5 milyon euro bedelle Coventry City’ye göndermesi halinde yalnızca bonservis rakamları üzerinden 2,5 milyon euroluk fark oluşacak. Anlaşmada yer alan sonraki satış kârından yüzde 10 pay maddesi de Fenerbahçe açısından geleceğe yönelik ek gelir ihtimali yaratacak.
FENERBAHÇE FORMASIYLA 17 MAÇA ÇIKTI
Sidiki Cherif, Fenerbahçe formasıyla toplam 17 resmi karşılaşmada görev aldı.
Fransız futbolcu bu mücadelelerde 3 gol atarken 1 de asist yaptı. Henüz 19 yaşında olan Cherif, sarı-lacivertli takımdaki döneminin ardından İngiltere’de yeni bir kariyer sayfası açmaya hazırlanıyor.
Sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından transferin resmiyet kazanması bekleniyor.