Fenerbahçe'ye Şike Damgası

Abone Ol
 Geçtiğimiz günlerde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "Şike davası" davası kapsamında Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların yeniden yargılanmasını ve infaz işlemlerinin durdurulmasına hükmetmişti.

Bu olay dünya gündeminde de oldukça geniş yankı buldu. “Şike” kitabının yazarı Declan Hill de konu hakkında blogunda sert bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı:

“İlk önce Türk sporunu, sonra politikasını şimdi de yargısını mahvettiler.

Fenerbahçe hakkında bilinmeyen bir gerçeği açıklayacağım: Onlar Doğu’nun Barcelonası olmalı. İnanılmaz bir taraftar topluluğuna sahipler. Çok geniş kaynakları var. Hareketli bir futbol oynuyorlar.

Ama iş Avrupa’nın devleriyle oynamaya geldiğinde pek de başarılı olamıyorlar. Bana göre bunun nedeni dengesiz ve şaibeli bir ligde oynamaları. Çoğu maç Manchester United – Darlington maçı seviyesinde. Üç puan alıyorlar, ama rekabet yok.

Fenerbahçe ve Türk futbolunun derin bir reforma ihtiyacı var. Her şeyin temizlenmesi için Kemal Atatürk gibi biri lazım. Belki de yeni yerel bir lig oluşturulmalı; Türk, Yunan, Bulgar ve Balkan liglerinin ilk dört sırasındaki takımlarını aynı lige koymalılar. Yunan ve Türk takımları arasındaki bir maçta şikeye teşebbüs edecek birini bulabileceğinizi sanmıyorum.”
{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }