TV Dünyası

Alman Milli Oyuncunun Hedefi Trabzonspor

Abone Ol

Görkem Sağlam Bordo-Mavi renklerin gölgesinde futbol topu ile tanışarak henüz 15 yaşında kariyeri için çok önemli adımlar atmayı başaran Trabzon Vakfıkebirli bir yıldız adayı. Almanya'nın köklü kulüplerinden Bochum'da U17 gençlerinde forma giyen Görkem, aynı zamanda Almanya U16 milli takımının da kaptanlığını yapıyor. Trabzonspor aşığı Görkem futbol hikâyesini Trabzonspor dergisi ile paylaşırken, "Babama sözüm var, Trabzonspor formasını bir gün mutlaka giyeceğim" diyor.

Görkem seni tanıyabilir miyiz, biraz kendinden söz eder misin? 1998 Almanya doğumluyum. Trabzon Vakfıkebirliyiz. Futbol ile 6 yaşında tanıştım. Babam daha önce Almanya 3. liginde oynadı. Kısaca genlerimizde futbol var. Kardeşim de 11 yaşında ve Schalke'de oynuyor. Babam beni Bochum takımının seçmelerine getirdi. O günden beri buradayım. 9 sezon geride kaldı. Defans ve orta saha oyuncusu olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda Alman Milli Takımı'nda oynuyorum. Almanya milli takımı ile tanışman nasıl oldu, kaptanlığa kadar yükseldin? Eyalet karması seçmelerinde Alman Milli Takım yetkilileri beni izleyerek beğendi. 0 dönemde Türk Milli Takımı'ndan teklif almadım. Kariyerim için Almanya'yı seçtim. Buradaki oyuncu arkadaşlarımın bir çoğu da genç milli takımlar için Almanya'yı tercih ediyor. Bu sayede hem gelişiminizi iyi yapıyorsunuz hem de takımınızda sürekli oynama şansına sahip oluyorsunuz. Türkiye Milli Takımı için çok erken. Bunun kararını ileride vereceğim. Yaklaşık bir yıldır Almanya adına forma giyiyorum. 10 maça çıktım ve 2 golüm var. Takımda bana güvendikleri için kaptanlık görevi verdiler. O kadar Alman oyuncunun arasında Türk kökenli birisi olarak kaptanlığın bana verilmesi büyük bir onur.

Gecen sezon gol ve asistlerin ile ön plana çıktın? Gecen sezon U 16 liginde gol kralı oldum. 19 gol ve 13 asist ile oynadım. Haber61 Bir orta saha oyuncusu için iyi bir derece. Futbolu zeka ile oynamayı seviyorum. Yönlü bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Aynı zamanda defansta stoper özelliğim de var. Milli takımda kale hariç her yerde görev aldım. Almaya’nın altyapısını nasıl değerlendireceksin? Almanya ile Türk futbolunu aynı terazide görmek bana göre yanlış. Burası bir futbol ülkesi, turnuva ülkesi. Hem erkek hem de kadın futbolunda şampiyonlar. Bu yüzden altyapıya önem veriyorlar. Günü kurtarmak için çalışmıyorlar. Geleceğe yatırım yapıyorlar. Burada futbolcu olmak için karakter en az yetenek kadar önemli. Yetenekli olabilirsiniz, eğer karakteriniz düzgün değilse sizi takımda tutmuyorlar. Futbol eğitimi ile beraber aynı zamanda toplumda nasıl hareket edeceğiniz, nelere dikkat ettiğiniz gibi birçok konuda eğitim veriliyor. Alman disiplini dedikleri olayı anaokulu yaşından itibaren öğreniyoruz. İşte Almanya'nın farkı bu noktada ortaya çıkıyor. Bir de emeğinin karşılığını kesinlikle alıyorsun. Çalışan kazanıyor.

Futbolda bir idolün var mı? Zinedine Zidane. Onun maçlarını internetten izliyorum. Saygı duyduğum çok büyük bir futbolcu. Trabzonsporlu Malouda ise son dönemlerde beğendiğim iyi futbolculardan. Oyun zekası müthiş. Onu Trabzonspor’da izlemek bence büyük şans. Türk futbolunu takip ediyor musun? Trabzonspor'u izleme fırsatın oluyor mu? Türk futbolunda adalet olmadığını düşünüyorum. Türkiye’de birkaç takımın ligde adı önde tutulmaya çatışılıyor. Diğer takımlar neden ligdeler onu düşünüyorum Almanya da ise her sezon en az 6-7 takım zirveye oynar ve heyecan son maça kadar sürer. Almanya’da güç oranları birbirine yakın, Türkiye’de ise büyük farklar var. Ben Trabzonsporlu doğdum ve öyle de büyüyorum. Trabzonlu olduğumuz için hem memleketimizin hem de Bordo-Mavi renklerin bizim hayatımızdaki yeri ayrıdır, Ailem beni bu sevgi ile yetiştirdi. Futbolcu olmamda Trabzonsporluluğun etkisi tartışılmaz. Maçları burada televizyondan takip ediyorum. En son 2010 yılında Bochum- Trabzon maçına gitmiştim.

Trabzonspor senin için hayal mi? Babama bir sözüm var, Trabzonspor formasını bir gün mutlaka giyeceğim. İyi bir kariyer başlangıcı yaptığıma inanıyorum. Ben 15 yaşında Almanya'da genç milli takım kaptanlığına yükselerek iyi bir kumaşa sahip olduğumu gösterdim. Ayaklarım yere basmalı. Bu tempomu devam ettirebilirsem önümüzdeki sezonlarda Bundesliga da oynamak istiyorum. Fakat Trabzonspor forması giymek için de elimden geleni yapacağım.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }