TV Dünyası

Avni Aker'de Olaylı Gecede Yaşananlar

Abone Ol

İşte dakika dakika yaşananlar

Trabzonspor-G.Antepspor maçının hakemi başkan Hacıosmanoğlu'nun talimatı ile dört saat statta tutuldu. Sorun sabah 04.00'te çözülebildi

Trabzonspor-Gaziantepspor maçında bordo-mavililerin iki net penaltısını vermeyen ve büyük tepki çeken hakem Çağatay Şahan ve yardımcıları, Hüseyin Avni Aker Stadı'ndan tam 4 saat sonra yoğun güvenlik önlemleri altında ayrılabildi. Maç boyunca hatalı kararları ile bordo-mavili futbolcuları, Şota ve Süleyman Hurma'yı çılgına çeviren hakem Çağatay Şahan, uzun süre statta kalmak zorunda kaldı. İşte sırasıyla yaşanan olaylar: Bitiş düdüğüyle A Spor'a bağlanıp hakem Şahan'a ağır eleştiriler yönelten başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, statta bulunan yöneticilere "Ben gelene kadar hakemler oradan ayrılmayacak" talimatı verince hakem odasının önünde adeta etten duvar ören Trabzonspor yönetim kurulu üyeleri, hakem ekibinin stadyumdan ayrılmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

İçeri kilitledi Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bu telefonu üzerine asbaşkan Ali Kemal Başaran, başkan yardımcıları Ali Uzunay, Yakup Aslan, genel sekreter Köksal Güney, yönetim kurulu üyeleri Erol İbrahim Ağaoğlu, Onur İncehasan, Ömer Demir ve Mehmet Terzi, hakem odasının kapısının önünde beklemeye başladı. Bu sırada hakem Çağatay Şahan ise kapıyı içeriden kilitleyerek kendisini ve hakem arkadaşlarını içeriye kapattı. Burada pozisyonların tekrarını izleyen Çağatay Şahan'ın özellikle kural hatası olduğu iddia edilen pozisyonla ilgili olarak, "Ben en direkt serbest vuruş verdim" dediği iddia edildi.

Tüm kapılar kapatıldı Bu arada Torku Konyaspor maçında birçok hatalı karar veren hakem Süleyman Abay'da olduğu gibi Çağatay Şahan'ın da stadın arka kapısından emniyet tarafından kaçırılmasını engellemek isteyen yönetim, tüm kapıları kapattırdı. Bu arada emniyet güçlerine de, "Nereden girdiyse oradan çıkacak" denildi. Bekleyişin uzun süreceğinin anlaşılması üzerine ise yöneticiler, kulüp personelinden sandalye alarak, tam hakem odasının karşısında oturmaya başladı.

Muz ve yiyecek verildi Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun talimatıyla hakem odasında kapalı kalan Çağatay Şahan ve yardımcılarına herhangi fiziki müdahale ve sözlü sataşmada bulunulmadı. İlerleyen saatlerde ise hakemlerin acıkacağı gerekçesiyle içeriye muz ve çeşitli yiyecekler ikram edildi. 3.5 saatlik bekleyişin ardından ise hareketlilik başladı.

Kimse dışarı çıkamaz Saat 03.30'ta yaşanan hareketlilikte başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun içerideki yöneticileri arayarak, "Özel uçakla geliyorum, ben gelene kadar hakemlerin çıkmasına izin vermeyin" dediği öğrenildi. Ancak 03.35'te daha fazla beklemeyen emniyet güçleri hakemleri almak için içeri girdi. Bu sırada özel uçağa binmeye hazırlanan başkan Hacıosmanoğlu da yöneticilerini arayarak, "Kıramayacağımız, ülkemizin liderinden bir telefon var. Eylemimizi sonlandıralım. Hakemlerin stattan güvenli şekilde çıkışına yardımcı olalım" dedi.

Elini cebinden çıkart Bu sırada içeri giren emniyet güçleri de yönetimin kolaylık sağlaması ile rahat bir nefes aldı. Stadyum içerisinde güvenli bir koridor oluşturan emniyet güçleri, yöneticilerden de kenara çekilmelerini istedi. Ardından hakemlere seslenen polis amiri, "Yavaş yavaş ilerleyelim arkadaşlar" dedi. Ancak hakem Çağatay Şahan'ın eli cebinde dışarı çıkmasına sinirlenen bir yönetici, "O elini hemen cebinden çıkart, yoksa çıkamazsın" diye bağırdı. Bunun üzerine Şahan elini cebinden çıkartarak yürümeye devam etti.

Taraftar bekledi Oldukça yorgun ve bitkin gözüken hakem Şahan'ın gözlerinin şiştiği de görüldü. Hakem odasında kendisine yönelik psikolojik baskı nedeniyle ağladığı iddia edilen Şahan'ın çıkışı sırasında stat önünde toplanan bir grup, tezahüratlarda bulundu. Bu sırada kısa süreli bir gerginlik yaşanırken, Şahan ve beraberindekiler zırhlı araca bindirilerek stattan uzaklaştırıldı.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }