TV Dünyası

Aykut Demir Nereden Nereye Geldi?

Abone Ol

22 Ekim 1988'te Hollanda'nın Bergen op Zoom'da dünyaya gelen Aykut Demir, futbola da doğduğu yerin takımlarından biri olan DOSKO'da başladı.

NAC Breda, DOSKO'da sergilediği performansla göze batan Aykut'u 1998'de transfer ederek alt yapı takımına dâhil etti.

2005 senesinde Peru'da düzenlenen o zamanki adıyla U18 Dünya Kupası'dan önce hem Türkiye'den hem de Hollanda'dan teklif aldı ama Türkiye'yi seçti.

Trabzonspor'un yeni stoperi Aykut Demir hakkında bilmeniz gereken 10 şey

Aykut, Eredivisie'de ilk kez takımının 14 Ocak 2006'da Roda ile oynadığı maçta çıktı. Aykut, 36'da sakatlanan Benny Kerstens'in yerine oyuna girerken; NAC, sahadan 4-0 mağlup ayrıldı.

2005-06 sezonunun ikinci devresi zaman zaman forma giyen Aykut, iki sezon boyunca Excelsior'a kiralandı. İlk senesinde küme düşmenin hayal kırıklığını yaşadı ve ikinci senesinde Jupiler Lig'de top koşturdu.

Gençlerbirliği, 2009 yazında NAC Breda ile sözleşmesi sona eren Aykut'u bedelsiz olarak kadrosuna dâhil etti. İlk sezonunda Süper Lig'de 32 maçta görev aldı.

2009'da Gençlerbirliği macerasına Thomas Doll ile başlayan Aykut, 4 sezon boyunca 5 farklı teknik adamla çalıştı fakat hiçbir sezon Süper Lig'de 25 maçın altına inmedi.

Savunmadaki sert duruşu ile bilinen Aykut, askerliğe merakından dolayı da arkadaşları tarafından komando lakabıyla çağrılıyor.

Gençlerbirliği'nde forma giydiği ilk 3 sezon 3 kez rakip fileleri havalandıran Aykut, bu sezon gol yollarında da etkinliğini artırdı ve Süper Lig'de tam 5 gol attı.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }