TV Dünyası

Diyarbakırlı Öğrenciler Trabzon’a Geldi

Abone Ol

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nin Trabzonspor taraftarı olan Bağacık Köyü’nden 15 ilköğretim okulu öğrencisi kulübümüzün davetlisi olarak Trabzon’a geldi.

İlk olarak Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nu ziyaret eden öğrenciler, Pazar günü oynanacak olan Galatasaray maçını da izleyecek.

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ne bağlı 120 haneli ve Trabzonspor taraftarı olan Bağacık Köyü’nden 15 ilköğretim okulu öğrencisi Trabzonspor ve Türk Hava Yolları’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyon ile Diyarbakır’dan Ankara aktarmalı olarak uçakla Trabzon’a geldi. Kafileyi Trabzon Havalimanı’nda Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Genel Sekreterimiz Köksal Güney ve kardeş okul projesi kapsamında Çaykara İlçesi Karaçam İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri karşıladı. Bu arada Diyarbakırlı öğrencilerle birlikte aynı uçakta Trabzon’a gelen Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de öğrencilerle bir süre sohbet edip fotoğraf çekildi.

Diyarbakır ve Çaykara’dan gelen öğrencilere havalimanında Trabzon Valiliği tarafından kaşkol hediye edilirken, misafir öğrencilerde yanlarında getirdikleri hediyeleri kardeş okul öğrencilerine verdi. Bağacık Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, hayatlarında ilk kez uçağa bindiklerini belirterek, “Çok güzel bir duyguydu. Hepimiz Trabzonsporluyuz çünkü babalarımız da Trabzonsporlu. Pazar günü maçı izleyeceğimiz için çok heyecanlıyız” dediler. Bu arada öğrencilerin Trabzonspor’un kadrosunu ezbere sayması da dikkat çekti.

Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Bağacık köyündeki insanların tamamının Trabzonspor taraftarı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Oradaki öğrenciler özellikle Trabzonspor’un maçını izlemek, futbolcularla tanışmak istedi. Bu doğrultuda öğrencilerimiz maça geldiler. Bu vesileyle de bir kardeş okul yaptık. Trabzonspor çatısı altında futbolun birleştirici, ülkemiz adına da birlik ve beraberliği tesis eden bir tablo ortaya çıkmış oldu.”

Genel Sekreterimiz Köksal Güney de, ülkenin başka bir köşesinde tamamı Trabzonsporlu olan bir köyün öğrencilerini burada ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Spor dostluk ve kardeşliktir. Burada dostluk köprüleri kurmaktan dolayı oldukça mutluyuz” dedi.

Daha sonra her iki okul öğrencileri birlikte Trabzonspor Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nu ziyaret etti. Bu gece Çaykara İlçesi’nde kardeş okul projesi kapsamındaki arkadaşlarının evlerinde konaklayacak olan Diyarbakırlı öğrenciler, yarın ise Trabzon’un tarihi ve turistlik yerlerini gezecek. Ardından da futbolcularımızla bir araya gelecek misafir öğrenciler, pazar günü de Avni Aker Stadı’nda Galatasaray maçını izledikten sonra Diyarbakır’a dönecek.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }