TV Dünyası

Eski Hakemlerin Trabzonspor Trabzonspor Maçı Yorumları

Abone Ol

Trabzonspor Fenerbahçe maçı sonrası eski hakemler maçın pozisyonlarını yorumladı.

Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu kırmızı kartın doğru olduğunu söylerken Deniz Çoban ise yanlış karar olduğunu belirtti. Çoban ayrıca penaltı pozisyonunda da kırmızı kart verilmesi gerektiğini yazdı.

Ahmet Çakar – Sabah Böyle maçlarda bir kişi eksik oynamak, o kadar büyük dezavantaj ki Fenerbahçe bunu ikinci yarı hissetti. Bitime dakikalar kala yine Bakasetas'ın penaltısıyla maçı aldı, Yusuf'un son saniye golü de olayı perçinledi ama siz bu satırları okurken Türkiye'de en çok dün geceki yönetimiyle Ali Şansalan konuşulacak. Kim'e gösterdiği ikinci sarıdan gelen kırmızı kart ve çaldığı faul kesinlikle doğru. Kim'in daha önce sarı kartı var.

Djaniny yanında giderken sırtından dirsekle itiyor. Eğer bu faul çalınıyorsa verilen sarı kart da doğru. Son dakikalardaki penaltıya gelince hakem görmedi. VAR müdahale etti ki, VAR müdahalesi kesin doğru ve haklıydı. Attila Szalai mutlak şekilde Cornelius'un eline, göğsüne sarılıp topa vuramaması için tuttu, indirdi. Bu penaltı kararı da mutlak doğruydu.

Deniz Çoban – Fanatik Kim-Djaniny pozisyonu epeyce tartışılacak bir pozisyon. Tam omuz omuza değil. Bence Djaniny, Kim’in temasını çok güzel kullanıyor. Faul diyenler, faul değil diyenleri; faul değil diyenlerde faul diyenleri kolay kolay ikna edemeyeceği bir pozisyon. Hakemi ağır eleştirmemekle birlikte, şahsi fikrim oyun devam etmesinden yana. Bence faul yok pozisyonda. Hakem burada düdük çalmışsa pozisyonu kart göstermeden geçemez. Burada faul çalınmışsa kartın rengi sarı kart değil, kırmızı kart olmalıydı. Çünkü burada bir faul varsa Trabzonsporlu futbolcunun bariz bir gol atma şansı vardı.

Trabzonspor lehine VAR yardımıyla verilen penaltı doğruydu. Ancak bu pozisyonda Szalai rakibinin beline sarılarak penaltı yapıyor. Bu pozisyonda oyuncu tek vuruşta gol yapacak pozisyonda. Hareket penaltı ama beraberinde gösterilecek kartın rengi sarı değil kırmızı olmalıydı.

Erman Toroğlu – Fotomaç Maçta 2 tane pozisyon var. Birincisi Kim'in atılması... Fenerbahçe arka 3'lüdeki oyuncuları ağır. 3-5-2'yi oynaman için bu oyuncuların hem süratli hem çabuk olmaları gerekir. Öyle bir pozisyonda sarı kart aldı. Trabzonspor'un oyuncuları hızlı adamlar. İkinci pozisyonda iki defans oyuncu arasına giren Djaniny ikisini de ekarte etti.

Ceza alanına 1 metre kala da Fenerli oyuncu Kim onu arkadan dirseğiyle itti. Bakın yanyana mücadele olsa omuz omuza kabul ederim ama bu tarz müdahaleyi arkadan yaparsanız hakem faulü de verir, sarı kartı da verir. Bu pozisyona çok yorum yapılacak ama hakem doğru yaptı.

Penaltı pozisyonunu tartışmaya gerek bile yok. Çok net penaltı.

Direkt kırmızı da yapabilir miydiniz? Düşünmekte fayda var. Fenerli defans oyuncusu Szalai resmen grekoromen güreş yaptı. VAR'ın araya girmesiyle penaltı belirlendi.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }