TV Dünyası

KİRAZ MEVSİMİ'NDE SKANDAL HATA

Abone Ol

Cumartesi günü 30. bölümüyle yayınlanan Süreç Film’in yapımını üstlendiği Kiraz Mevsim’i adlı FOX TV dizisinde skandal bir sahne vardı. Dikkatli izleyenler o sahneyi görmüştür. Dizide Ayaz, Sibel, Burcu Öykü’yü istemeye gelirler. Öykü ise pijamalarıyla karşılar. Ayaz ise Öykü ne yaparsa yapsın onu almadan gitmeyeceğini söyler. Buraya kadar her şey normal hatta keyifliydi. Neyse kız istenir ve yüzükler takılır.

Son anda Monika’nın baskısıyla Öykü’yü istemeye Ayaz’ın annesi Önem Dinçer de gelir. Çok uzun kalmaz ve gider. Yüzükler takılır ve ardından Mete gelir. Mete kimseye görünmeden evden çıkmak ister ve o sırada ortağı ve sıkı dostu Ayaz görür ve ‘bizi tebrik etmeye mi geldin?’ diye sorar. Mete ise Ayaz’ı tebrik etmek için sarılır. O sırada kamera iki açıdan görüntü alır.

Ön ve arkadan görüntü alan kameranın montajı tam bir skandal! Ayaz’ın önden görüntüsü ceketsiz, arkadan çekilen görüntüsü ise ceketli yani takım elbiseli. Aynı sahnede ön görüntüde olmayan ceket arka görüntüden geliveriyor.

Bu sahne tam bir montaj rezaleti. Tekrar çekimlerden kaynaklı olsa gerek ki Ayaz karakteri ceketi indirerek çekime devam etmiş . Yönetmen ise bu göze çarpan hatayı görememiş. Montajı yapan ise dikkat yerine verilen sıraya göre dayamış sahneleri.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }