TV Dünyası

Onur'un Bilinmeyen Yönleri

Abone Ol

Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Onur Kıvrak, Lig Tv'de yayınlanan "QUİZ" programına konuk olmuştu. Birbirinden ilginç sorulara eğlenceli yanıtlar veren Kaptan Onur Kıvrak kendisi hakkında bilinmeyenleri de yanıtladı. İşte Onur Kıvrak'a Yöneltilen Sorular ve Onur Kıvrak'ın Cevapları:

Yediğin en güzel gol? - Elazığspor maçı. Sinan Kaloğlu’nun bana attığı bir gol vardı. Gelen ortaya iyi vurmadı aslında ama top yeri sekince çatala gitti. Hatta ilk yarı bittiğinde Sinan Kaloğlu’na ‘İyi gol attın’ dedim o da ‘Sana anca böyle gol atılır’ dedi.

En unutamadığın maç? - Aslında çok maç var. Türkiye Kupası’nda aldığımız final maçı. Şanlıurfa’da Fenerbahçe ile oynamıştık. Çok iyi oynamıştık. Atmosferi de çok iyiydi. Süper Kupa maçı Bursaspor ile oynadığımız. Kazandığımız, kaldırdığımız kupalar önemli benim için

En sevindiğin maç ?- Aslında ben takım gol atınca çok seviniyorum. Ama en sevindiğim maç, Urfa’daki Fenerbahçe ile oynadığımız kupa finali maçını diyebilirim. Çünkü Fenerbahçe öne geçmişti. Arkasından biz attık, Hatta ceza sahasında Selçuk İnan yatıyordu. Selçuk’u kaldırmaya çalışıyordum. Baktığımda gol oldu. Engin Baytar attı. Selçuk İnan’a ‘Ağabey kalk gol oldu’ o da ‘Ciddi misin?’ dedi. Sonra ayağa kalkmıştı hemen.

En üzüldüğün maç? - Şampiyonluk senesinde (2010-2011) içeride Ankaragücü maçı Drago Gabric atmıştı golü. Ondan sonra Antalya maçında berabere kalmıştık. O maçlarda çok üzülmüştüm. Hele Gabric bize gol attıktan sonra yıkıldım. Kiralık oynuyordu, Etkisinden çıkamamıştım o maçın. Toparlanmak gerekiyor tabi.

En iyi oynadığın maç? -Eskişehirspor maçı diyebilirim. 2010 yılında Eskişehir’de son dakikalarda gol yemiştim. 1-0 mağlup olmuştuk ama maçın genelinde çok iyi oynamıştık. Yine Fenerbahçe maçı diyebilirim. 1-1 biten maç. Bir de Elazığspor maçını diyebilirim.Penaltı kurtarmıştım. Ligdeki ilk penaltı kurtarışımdı.

En kötü maç? - İçeride Eskişehirspor ile oynamıştık. 3-0 kaybetmişti. Servet Çetin, Messi gibi gol atmıştı. O maçta kötü oynadığımı düşünüyorum. Zaten 3 gol yiyen bir kaleci iyi oynadım diyemez.

En etkilendiğin stat ? -Belki çok klişe olabilir. Arkadaşlarımızda kendi statlarını söylemiştir. Ben gerçekten Trabzonspor ile Trabzon halkı ile bütünleştiğim için beni en çok heyecanlandıran, çıktığım zaman tüylerimi diken diken eden stat Hüseyin Avni Aker Stadyumu.

İdolün? - Trabzon’a geldiğimde imza atarken ilk verdiğim röportajda ‘Her Rüştü Reçber gibi olmak ister ben buraya geldim, Şenol Güneş gibi kalıcı olmak istiyorum’. İdolüm Tabiki Şenol Güneş.

En iyi Tenik Direktör ? - Hayatımda kariyerime çok etki eden teknik adamlar var. Amatör takımdan Metin Küçükoğulları var. Sonra Engin İpekoğlu var. Feyyaz Uçar, Ersun Yanal, Şenol Güneş ve Mustafa Reşit Akçay var. Hepsiyle çalışmak gerçekten büyük keyif. Çalıştığım süre içinde hepsinden bir şeyler almaya çalıştım. Aldığımı da düşünüyorum.

En kötü Teknik adam? - Teknik adamlar sonuçta bir amaç için geliyorlar. Kaleci hocası çok iyiydi ama teknik adam Hugo Broos. Onun zamanında bende takım arkadaşlarımda bir türlü alışamadık. İyi niyetlidir. Kesinlikle iyi niyetinden şüphemiz yok ama alışamadık.

En iyi golcü? - Benim için Gökhan Ünal, Burak Yılmaz çok iyi bir golcü ve iyi bir insan, Paulo Henrique diyebilirim. Fatih Tekke, oynama fırsatım olmadı.Ama izlediğim kadarıyla Trabzonsporluluğuyla gerçekten adam gibi adam. Tabi Fatih Tekke ile karşı karşıya oynamak istemezdim.

En iyi kaleci? - Benim için hala rekoru kırılmayan kaleci Şenol Güneş. Allah bana nasip eder o rekoru kırarım. Ya da Zeki’ye, Fatih’e Tolga Zengin’e nasip eder. En iyi kaleci olarak bunları sayabilirim.

En sevdiğin hakem? - Yunus Yıldırım. Ben Manisa’nın Alaşehir kasabasında doğdum. Yunus hocada Alaşehirliymiş. Yunus hoca ile iyi anlaşıyorum. Bünyamin Gezer hoca ile çok iyi anlaşıyorum. Çok tatlı bir hakemdi. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus’u sayabilirim. Bazen sarı kart veriyorlar. Onlara hocam ben takım kaptanıyım, gelmem lazım, oyuncuları ayırmam lazım diyorum. Onlara birazcık tölerans gösterirlerse iyi olacak.

En yetenekli futbolcu? Yusuf Erdoğan diyebilirim. Selçuk İnan, Soner. Bunlar çok yetenekli futbolcular, kaliteli futbolcular.

En çalışkan futbolcu? En çalışkan futbolcu Egemen Korkmaz. Gerçekten çok çalışıyordu. Umut Bulut, o da çok çalışıyordu. Antrenmanlardan önce sürekli fitnese girerdi.

En tembel futbolcu? En tembel futbolcu Cale. Çok iyi niyetli bir arkadaşımızdı. Çok da seviyorduk kendisini. Ama gel gelelim çalışmayı sevmiyordu.

En fazla yemek yiyen futbolcu? Kesinlikle Mustafa Yumlu. Makarnanın üzerine pilav koyar veya tam tersi pilavın üzerine makarna koyar. Tavuk yanına et. O kadar yer ama hala ipince. Onu görseniz yemek yerken gerçekten bir daha yemek yemezsiniz. Ama bünyesi inanılmaz, dal gibi kardeşim. Hatta ben ona diyorum gece 12'den sonra ye de biraz kilo al diye yiyorum diyor ama yok.

En bonkör futbolcu? Olcan Adın diyebilirim. Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Tolga Zengin,Aykut Akgün, Mustafa Yumlu diyebilirim. Aslında genel anlamda futbolcular bonkördür

En cimri futbolcu? Bizim futbol hayatımız belirli bir yaşa kadar. En fazla 10-15 sene oynarsın. Bu cimrilik değil tutumluluktur. Bazı şeyleri tutacaksın ki futbol bittikten sonra rahat yaşayasın. O yüzden ben arkadaşlarıma cimri demek istemiyorum. Futbolcuların hepsi tutumludur. Hem bonkördür hem de tutumludur.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }