TV Dünyası

Trabzonspor'a Akyazı İçin Korkutan Uyarı

Abone Ol

"FAY BLOĞU İYİ ETÜT EDİLMEDİ" Stadın altında bulunan fay bloğunun iyi etüt edilmediğini belirten Prof. Dr. Bektaş, “Bu alan 40 bin kişilik stadı ve şehir hastanesini birlikte kaymadan taşıyabilir mi?” sorusunu gündeme getirdi. Bektaş’a göre stadın güvenliği için teknik bir heyet 6 ay aralıklarla kırılma ve açılma deformasyonlarını incelemeli.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş’tan Akyazı Stadı ile ilgili önemli uyarılar geldi.

"ZEMİN HAREKETLENDİ" Bektaş’a göre, Dolgudaki farklı oturmalar ve tesislerde izlenen deformasyonlar 4600 kazığın sağlam zemine çakılmadığını veya temeldeki olası fay ve kırıkların aşırı yük nedeniyle hareketlendiğini ima ediyor.

Akyazı dolgu alanı üzerindeki Trabzonspor Akyazı Tesislerinde, zeminde farklı oturma, bina ve stat duvarlarındaki açılma ve kırık deformasyonların meydana geldiğini açıklayan Bektaş; Akyazı stadının yapımında teknik stratejik hatalar yapıldığını iddia etti.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }