TV Dünyası

Trabzonspor'a Verilen Ceza PFDK'yı Karıştırdı

Abone Ol

Süper Lig’in 30. haftasında oynanan Trabzonspor-F.Bahçe maçı oldukça bir taraftarın sahaya atlayıp hakem Volkan Bayarslan’a saldırması sonucu yarıda kalmıştı.

Taraftar hakkında adli süreç başlatılırken, Bordo-Mavili kulüp yaşananlar nedeniyle PFDK’ya sevk edilmişti.

7 kişiden oluşan Disiplin Kurulu, dün Trabzon’a verilecek cezayı belirlemek için bir araya gelirken, bu toplantı oldukça çetin tartışmalara sahne oldu.

TRABZONLU ÜYE ‘2 MAÇ’ DEDİ Üyeler, en doğru ve en adil kararı vermek için uzun süre fikir alışverişinde bulurken, Disiplin Kurulu tarihinde belki de ilk kez böylesine ciddi anlaşmazlıklar yaşandı.

Trabzonlu üye Fatih Erdöl, 2 maçın yeterli olduğu görüşünü savunurken, diğer 3 üye de cezaların az olması gerektiği görüşünü ortaya koydu.

OLİMPİYAT’TAKİ DERBİ EMSAL Toplantının ardından karar aşamasına geçildi ve 4’e 3 oy çokluğu ile Trabzon’a 4 maç seyircisiz oynama cezası verildi. PFDK’nın bu kararda; 2013-14’teki Beşiktaş-G.Saray maçını emsal aldığı ortaya çıktı.

Olimpiyat’ta oynanan o maçın son dakikalarında çok sayıda Siyah-Beyazlı taraftarlar sahaya girmiş, mücadele tatil edilmişti. 3-0 hükmen mağlup sayılan Beşiktaş’a 4 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti.

Öte yandan 4 maçlık cezaya karşılık para cezasının en üst seviyeden verilmesiyle durumun dengelemeye çalışıldığı belirtildi.

RİZE VE KASIMPAŞA MAÇLARI SEYİRCİSİZ TFF’nin 4-0 F.Bahçe lehine tescil ettiği maçla ilgili PFDK’dan yapılan açıklamada, Trabzon’a sahaya olayları nedeniyle 4 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 450 bin TL para cezası verildiği belirtildi.

Karar, 4’e 3 oy çokluğu ile alınırken; azınlıkta kalan 3 üyenin biri 6, diğeri 7, başka bir üye ise 8 maç verilmesini istedi.

Stadyuma usulsüz seyirci alımından dolayı da 100 bin TL ceza kesilen Fırtına, bu sezonki Rize ve Kasımpaşa maçlarını seyircisiz oynayacak, kalan 2 maçlık cezayı ise önümüzdeki sezon çekecek.

Çirkin ve kötü tezahürat eyleminin bu sezon 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50 bin TL daha ceza kesilen Fırtına’ya spor ahlakına aykırı pankart nedeniyle 15 bin TL fatura çıktı.

HABERTÜRK SPOR / Erdem AKBAŞ

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }