TV Dünyası

Yeni Trabzonspor Çok Can Yakacak

Abone Ol

Trabzonspor’da tarihi revizyonlardan birine imza atıldı. Ekonomik sıkıntılar sebebiyle belki ‘yıldız’ diye anılan oyuncu alınmadı ama transferlerin tamamı yıldız adayı! İşte yeni sezonda forma giyecek futbolcuları tanıyalım...

Ibanez Açıklanan ilk transferdi. Kızılyıldız’ın Avrupa mesaisi sebebiyle sezonu erken açtı. Hem kamp gördü hem de resmi maç oynadı. Bu nedenle gecikmeli olarak Trabzonspor’a katılacak olmasının herhangi bir sıkıntı olacağı düşünülmüyor. Onun da öne kat edebilen bir oyuncu olduğu dikkate alınırsa Castillo ile beraber rakiplere büyük sorun yaşatacakları kesin.

Uğur Demirok Yeni transfer etkisi yaratacak oyunculardan. Çünkü o da geçen sezon kiralıktı. Ancak Osmanlı’da öyle bir sezon çıkardı ki, “Milli takıma neden seçilmedi?” soruları bile soruldu. Uğur Demirok, savunmanın göbeğinde Durica ile çok iyi bir ikili olmuş durumda. Mustafa Yumlu, Akakpo, Mustafa Akbaş, alternatifler.

Onur Kıvrak Geçen sezonun bir bölümünde sakattı, sonlarına doğru da izin alıp eldivenleri Esteban’a bıraktı. Buna rağmen Euro 2016’ya çağrılması büyük moral oldu. Hem milli takımda hem de Trabzonspor’un Macaristan kampında çok iyi çalıştı. Çok motive ve kaptanlık sorumluluğunun bilincinde. Eski günlerine dönüş için de çok hırslı.

Castillo Taraftarından yöneticisine kadar herkesin dört gözle beklediği, en çok uğraşılan transferdi. İzleme ekibi onu, “Yattara’nın daha teknik ve daha disiplinlisi. Bir forvet kadar iyi gol vuruşu yapabiliyor, asistleri zaten bitirici” raporunu hazırladı. Kampa katıldı, büyük ses getirmesi bekleniyor.

Onazi Selçuk İnan pozisyonunda oynayan ama ondan daha çok fazla koşan, oyunun her iki yönünü de aynı seviyede oynayabilen bir transfer. İtalyan ekibi Lazio’daki kişisel önyargılara rağmen 15 maçta şans bulmuş ve kalitesini göstermiş bir oyuncu. Yönetimin maddi anlamda en çok fedakarlık yaptığı isimlerden biri, Yanal’ın şifreleri onda olacak.

Zeki Yavru Yönetim sağ bek için transfer ayarışında. Çünkü Cavanda düşünülmüyor. Zeki geçen sezon kiralık oynadığı Kayseri’de çok iyi işler yaptı ama en azından alternatif olması açısından bile takviye gerekiyor.

Yusuf Erdoğan Vasat Trabzonspor performanslarına ayak uydurup ortadan kaybolmuştu. Bu kez teknik direktör Ersun Yanal döneminde böyle bir tembelliğin kariyerine büyük darbe indireceğini dikkate almış olacak ki, kampta gençler kadar hırslı, istekli. Böyle devam ederse o da vazgeçilmezlerden olacaktır.

Durica İlk idmanında bile 40 yıllık Trabzonsporlu izlenimleri verdi, sonra her gün üzerine koyarak devam etti. Tam Ersun Yanal’ın istediği standartta bir savunmacı. Bu bölgenin kaptanlığını yapacak isim. Formasına rakip görünmüyor.

Bero Büyük patlama beklenen oyunculardan biri... Başkan Muharrem Usta, 20 yaşındaki Slovak oyuncuyu transfer edebilmek için bizzat masaya oturdu ve işi bitirdi. İzleme-araştırma komitesinin çok uzun zamandır takip ederek her raporda ‘kaçırılmasın’ notunu düştüğü bir oyuncu.

Jun Suk Ersun Yanal hep aynı tarz forvetler istedi. Eren Derdiyok, Necid, Ramil... Kanat etkinliklerine çok güvendiği için pivot santrfor arayışlarında Jun Suk, tam isabet oldu. Porto’dan kiralanan 1.91’lik Koreli, formasını N’Doye, Ramil, Muhammet Demir ve Muhammet Beşir’e kaptırmamak için mücadele edecek.

Mehmet Ekici O da transfer sayılır. Geçen sezon sakatlıklar sebebiyle hiç yoktu. İlk kampta da sorunlar yaşadı ama Macaristan’da kendisini buldu. Yanal’ın öncelikli tercihlerinden birisi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Eğer yine bir sakatlık yaşamazsa bu sezona damga vurabilecek kadar hırslı.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }