Kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu Trabzonspor forması altında yaşayan Marek Hamsik'ten itiraf gibi bir açıklama geldi.

Gün içinde Trabzonspor'un son kulübü olduğunu ve futbolu bırakacağını da belirten Hamsik, bordo mavili kulübün sosyal medya hesabı üzerinden taraftarlara veda etti.

Marek Hamsik, ilk geldiği dönemde şampiyonluk fikrine pek inanmadığını, 3-4 maç sonra bu fikre inanmaya başladığını söyledi.

Hamsik'in açıklamaları şu şekilde;

Bu iki yıl benim için özel yıllardı. Ben de burayı çok sevdim ve şampiyon olarak bu şehir ve kulüp için özel bir başarı gösterdik. Harika zamanlardı.

Trabzon Havalimanı'na geldiğim ilk anı hatırlıyorum. Çok coşkululardı, sözleşmeyi imzaladığımda çok mutluydum. Trabzonspor'da oynamış olan eski takım arkadaşlarımdan çok şey öğrenmiştim.

"BAŞLANGIÇTA İNANMASAM DA..."

Türkiye'de İstanbul'da sezon öncesi kampında hocamızla ilk tanıştığımız anda bir görüşme yapmıştık ve bana "Bu sezon şampiyon olabiliriz" demişti. Ben de "Elbette, ben de bunun için buradayım" demiştim. Belki başlangıçta çok inanmasam da sezonun ilk 3-4 maçı sonrasında ben de bu takım şampiyon olabilir düşüncesine inandım. Şimdi beraber tarih yazdığımızı görebiliyoruz.

Tekrar bu iki yıl için çok teşekkürler. bu takım için oynamaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum."