Türkiye dünyada futbola bu kadar çok ili gösteren nadir ülkelerdendir; Gaziantep’ten Trabzon’a Kars’tan İzmir’e ülkemizin dört bir tarafı futbola âşıktır. Ülkemiz de futbola ciddi yatırım yapan de bir devletimiz vardır; sayın cumhurbaşkanı hem futbolu sevip takip eden hem de futbol ülkemiz de daha üst düzey bir hal asın diye her şeyi yapan bir kişidir. Ülkemiz de hem halk hem takımlar futbol aşkı ile yanarken, en üst tepe hem futbolu katleden olmuştur. Gerek hakem atamaları gerekse ülkemiz de futbolda yapılan değişikliklere anlam vermek gerçekten kolay bir iş değildir; Türkiye bu kadar futbol isterken TFF, insanları futboldan soğutmak için her şeyi yapıyor.

TFF her şeye karar verebilir mi?

Ülkemiz de yabancılara karşı birkaç istisna olay dışında ırkçılık asla olmaz; özellikle ırk ve ten ayrımı asla yapılmaz. Yabancı kuralı da bir ırkçılık meselesi değil, futbol bilmezliğidir;  b ülkede futbol da koca bir hakem sorunu VAR; bizler hala yabancı kuralını değiştirme peşinde koşuyoruz; Türk futbolu zaten hakem hataları ile her hafta dünya basınında, hak eden takımlar şampiyonluk yarışından bir bir havlu atıyor. İnsanların aklına acaba soruları dolaşıyor ama biz hala yabancı futbolcu gelsin gelmesin tartışıyoruz. TFF bu işin patronu olarak bir hafta sadece çıkıp bir hafta desin, bizim hakemlerimiz hata yaptı ve x takımın hakkı yenildi maç tekrar oynanabilir.

Yabancı serbest oldu Türk oyuncular parladı

 Ülkemiz de çok kaliteli Türk futbolcularımız vardı; evet 2000li yıllarda; daha sonrasında bir de 2008 yılı var ama o oyuncuların içinde Avrupa’dan gelen yani orada doğup büyüyen oyuncu sayısı çoktu. Ülkemiz de devrim gibi bir karar alındı ve yabancı sınırı yok dediler; ülkemizde Tarık Çamdal gibi Alper potuk gibi oyuncular 8 milyon Euro fiyatlara giderken bir de baktılar; ya bu oyuncular asgari ücrete oynatılmaz. Yabancılar gelince bunu anladılar; sonrasında bizim Türk oyuncularda dedi; biz oynamak istiyorsak işte daha çok çalışmalıyız. Durumlar böyle olunca ne oldu son birkaç yıl içinde birçok oyuncumuz Avrupa yolunu tuttu; sadece bu yıl istese Trabzon spor yüz milyon Euro üzeri satış yapar ki bu iki Türk oyuncu ile yapılacak bir para. Şimdi gelmiş yabancı kuralı tartışması yapıyoruz; milli takım her yıl arda ve Burak gibi oyunculara bel bağlamışken şimdi hepsi genç ateşli bir takım kurduk. Son dünya şampiyonu Fransa’ya top oynatmadık hem de iki maçta birden. Yabancı futbolcu sınırlamasını yanlış anlayanlar var; bu sınır sadece yabancı sınırı Türk sınırı değil; alın size Trabzon spor bir sürü Türk oyuncu yetiştirdi oynatıyor; araya da kaliteli yabancı oyuncu attı, çatır çatır futbol izletiyor. Şimdi yabancı sınırı geldi ve iki yıl sonra tekrar yine Tarık Çamdal’a 5 milyon Euro verir alırız.