"Futbolu Trabzon'da Bırakır"

Abone Ol

Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim kurulu olarak geldikleri günden bu yana gerek ekonomik, gerek sportif anlamda gece gündüz gayret göstererek hem kulübü hem de takımı bir noktaya getirmeye çalıştıklarını belirtti.

İlk dönemlerinde birçok ekonomik sorunla karşı karşıya kaldıklarını ve bunun çözülmesi için gayret sarfettiklerini anlatan Çubukçu, "Zamanla da kadromuzu güçlendirdik. Özellikle geçen sezon ikinci yarıdan itibaren yaptığımız isabetli transferlerle önemli bir adım attık. 10 maçlık çok iyi bir seri yakaladık. Bu sezon da mevcut kadronun üstüne takviyelerle kaliteli, değerli bir kadro oluşturduk. Trabzonspor, yeni sezonda adından söz ettirecek, şampiyonluk mücadelesi içinde yer alacaktır." dedi.

Theo Bongonda, Juraj Kucka, Kamil Ahmet Çörekçi ve Burak Yılmaz ile takımın kalitesini arttırdığına dikkati çeken Çubukçu, şöyle devam etti: 

"Trabzonspor'un başarıya ihtiyacı var. Trabzonspor'un geleceği başarıdan, üst sıralarda yer almaktan geçiyor. Bunun bilincindeyiz. Gerek yönetim, gerek teknik heyetimiz, takım, taraftarlarımız, medya, tüm camia, kenetlenerek yeni sezona başlamamız önemli. Trabzonspor'un ligde kendine layık olduğu yer zirvedir. Tüm camianın mutlu bir sezon geçirmesini çok istiyoruz. Gerek 50. kuruluş yıldönümüzün gerek yeni stadımızın bütünleştiği bu sezonda tarihimizdeki başarılara yenilerini eklemek istiyoruz." dedi.

İlk hafta sahalarında Atiker Konyaspor ile yapacakları karşılaşmayla iyi bir başlangıç yapmak istediklerini kaydeden Çubukçu, "Yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Hedefimiz belli. Trabzonspor sadece 50. yılında değil her  zaman şampiyonluk için yola çıkar. Taraftarlarımızın kupa hasretini sonlandırmak için tüm ekip olarak mücadele edeceğiz." diye konuştu.  

- 21 milyonluk ödeme

Çubukçu, başarının sadece kaliteli bir kadro oluşturmaktan geçmediğini, sürecin iyi yönetilmesi gerektiğini belirtti. Sezona başında takımda futbolcuların günü gecikmiş bir alacağının kalmadığını ifade eden Çubukçu, "21 milyon liralık bir ödeme yaptık. Hiç bir futbolcuya borcumuz yok." dedi.  

- "Burak, çok katkı yapar"

Çubukçu, yeni transferleri Burak Yılmaz'ın karakteri, kalitesi ile Trabzonspor'a çok şeyler katacağına inandıklarını belirtti.

Burak Yılmaz'ın şehri camiayı tanıdığını vurgulayan ifade eden Çubukçu, "Burak, gitse de Trabzonspor'dan hiç kopmadı. Onu yeni bir transfer olarak görmüyoruz, yuvasına döndü. Trabzonspor'da 33 gol attı, yeniden doğdu. İnşallah yine takıma aynı katkıyı sağlayacak. Futbolu, Trabzonspor çatısı, forması altında başarıyla tamamlayacaktır." dedi.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çubukçu, "Stoper mevkisine oyuncu transferi yapma ihtiyacımız var. Bu herkesin gördüğü bir konu. Serdar Taşçı konusunda görüşmelerimiz var. Bu konuda epeyce yol alındı. Yakın zamanda bu konunun da netlik kazanacağını düşünüyoruz." dedi. 

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }