Galatasaray Galibiyetinin Mutluluğu Kısa Sürdü

Abone Ol
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasının kapanış maçında Aytemiz Alanyaspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Bahçeşehir Okulları Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi Alanyaspor, 1-0'lık skorla kazandı.

Alanyaspor'a galibiyet getiren golü 4. dakikada Merih Demiral kaydetti.

Alanyaspor, bu galibiyetle birlikte puanını 6'ya yükseltirken, Trabzonspor 7 puanda kaldı. Alanyaspor, gelecek hafta Kasımpaşa'ya konuk olacak. Trabzonspor ise sahasında Göztepe'yi ağırlayacak.

ALANYASPOR MAÇA GOLLE BAŞLADI

Alanyaspor, maça adeta golle başladı. Dengeli giden mücadelede orta sahada yapılan bir faul neticesinde sarbest vuruş kazanıldı. Serbest vuruş için topun başına Lucas Villafanez geçti. Lucas Villafanez'in güzel ortasında Merih Demiral penaltı noktasının önünden yaptığı kafa vuruşuyla topu kaleci Onur Kıvrak'ın bakışları arasında ağlarla buluşturdu. Alanyaspor, bu golle 4. dakikada öne geçti.

RODALLEGA VURDU, UFUK DİREK DİBİNDEN ÇIKARDI

Trabzonspor, yenilen golden sonra Alanyaspor kalesine daha etkili gitmeye başladı. İlk dakikalardaki en etkili atak 11. dakikada geldi. Anthony Nwakaeme'nin pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Hugo Rodallega, Giorgos Tzavellas'dan sıyrıldıktan sonra yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Ufuk Ceylan direk dibinde topu kornere çelmeyi başardı.

ONUR KIVRAK, FARKIN AÇILMASINA ENGEL OLDU

Alanyaspor, maçın 23. dakikasında yaptığı arka arkaya ataklarda gole çok yaklaştı. Önce Ceyhun uzaktan şansını denedi. Ancak, çerçeveyi bulamadı. Yine aynı dakika içerisinde çok daha etkili gelen ev sahibi ekip Onur Kıvrak'a takıldı. Güzel paslaşmalar sonrasında ceza alanı hemen içinde topla buluşan Lucas Villafanez sağ ayağıyla etkili bir şut çıkardı ancak kaleci Onur Kıvrak sağına giden uzanarak aynı güzellikte kornere çelmeyi başardı.

OLCAY ŞAHAN VURDU, MERİH ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Trabzonspor'un baskılı oyunu sonrası 31. dakikada bir kez daha gol pozisyonu geldi. Joao Pereira'nın ceza alanı sağ çaprazından ortasında Hugo Rodallega altıpas içinde kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Ufuk Ceylan'dan dönen topu takip eden Olcay Şahan, penaltı noktası önünden sağ ayağının içiyle yerden vuruşunu yaptı ancak Merih Demiral kale çizgisi üzerinde topu çıkararak golü engelledi.

Trabzonspor, bu pozisyonun arıdndan ilk yarı sonuna dek uzaktan şutlarla şansını denedi ancak skoru değiştiremedi.

TRABZONSPOR ETKİLİ BAŞLADI, GOLÜ BULAMADI

Trabzonspor, teknik direktörü Ünal Karaman ikinci yarının başında oyuncu değişikliği yaptı. Olcay Şahan'ın yerine Abdülkadir Ömür oyuna girdi.

Trabzonspor'un baskılı ve tempolu oyunu 47. dakikada ilk etkili pozisyonu getirdi. Ogenyi Onazi'nin sol çaprazdan ortasında Joao Pereira çok iyi koşu yaparak arka direkte vuruşunu yaptı ancak top az farkla kale direğinin yanından auta çıktı.

TRABZONSPOR'A BEKLEMEDİĞİ BİR MAĞLUBİYET

Trabzonspor, 60. dakikadan sonra oyunun kontrolünü tutmakta çok zorlanmaya başladı. Alanyaspor, sürekli Trabzonspor savunmasını eksik yakalayarak etkili kontraataklar düzenledi. Fakat, Alanyaspor ya son paslarda ya da son vuruşlarda eksik kalınca farkı artıramadı.

Trabzonspor ise dakikalar geçtikçe oyun disiplininden daha çok koptu ve Alanyaspor deplasmanında beklemediği bir mağlubiyet aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR 

92'Yusuf'un sol kanattan ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta savunma topu uzaklaştırdı.
92'Sosa'nın sol kanattan arka direğe doğru ortasında kaleci ufuk topu kontrol etti.
90'Maçın sonunda en az 4 dakika uzatma oynanacak.
89'Junior Fernandes, sol çizgide tüm rakiplerinden sıyrılıp topu içeriye çevirdi. Ama Cenk Ahmet topa dokunmayı başaramadı.
89'Onur Kıvrak itirazları nedeniyle sarı kart gördü.
87'Sosa'nın ceza sahasına doğru doldurduğu topu Merih kesmeyi başardı.
87'Mesut Bakkal da son hamlesini yaptı. Lucas Villafanez yerine Cenk Ahmet Alkılıç oyuna dahil oldu.
85'Pereira'nın sağ kanattan uzun kullandığı taç atışında savunma topu uzaklaştırdı. Seken topu Sosa bir kez daha doldurdu. Savunma yine geçit vermedi.
84'Sağ kanattan Sosa'nın kullandığı köşe vuruşunda Merih topu uzaklaştırdı. Halis Özkahya bu pozisyonda Alanyaspor lehine bir de faul tespit etti.
83'Amiri sol kanatta rakibinden sıyrılıp arka direğe ortasını yaptı. Merih, Rodallega'dan önce kritik bir hamle daha yaparak topu kornere gönderdi.
82'Sağ kanattan Pereira'nın uzun kullandığı taç atışında Merih topu kesti. Seken topla buluşan Yusuf'un sert şutunda kaleci ufuk topu iki hamlede kontrol etti.
80'Sosa'nın sağ kanattan ceza sahası ön çizgisine doğru kullandığı serbest vuruşta savunma topu uzaklaştırdı.
80'Hızlı gelişen Alanyaspor atağında Junior Fernandes, ceza sahası yayına doğru sokulup vuruşunu yaptı. Top az farkla yandan auta gitti.
80'Trabzonspor son oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Onazi yerini Ekuban'a bıraktı.
79'Normal sürede son 10 dakikalık bölüme giriyoruz. Trabzonspor beraberlik golü için baskı kurmaya çalışıyor. Alanyaspor ise kendi yarı alanında kapanarak kontra ataklarla rakibini tehdit etmeye çalışıyor.
77'Alanyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, iki değişikliğini aynı anda yaparak oyuna müdahale etti.
77'Efecan Karaca yerine de Junior Fernandes oyuna dahil oldu.
77'Giannis Maniatis yerine Taha Yalçıner oyuna girdi.
74'Villafanez, sağ çaprazdan ceza sahasına sokuldu. Rakibinden sıyrılma şansı bulamayınca sıfıra inip topu yerden içeriye çevirdi. Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.
73'Alanyaspor ceza sahasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Abdülkadir'in vuruşu az farkla yandan auta gitti.
71'Su molası sona erdi ve maç yeniden başladı.
70'Maçta bir kez daha su molası verildi.
69'Hızlı gelişen Alanyaspor atağında Efecan'ın pasıyla topla buluşan Cisse, ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı. Top kaleci Onur'da kaldı.
69'Pereira'nın ceza sahasına doğru havalandırdığı topa gerilerden hareketlenen Novak kafayı vurdu. Top üstten auta gitti.
68'Bu bölümde oyunun temposu düşmeye başladı. İki takım da basit top kayıpları yapıyor.
68'Bu kez de Yusuf Yazıcı, N'Sakala'ya yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü.
65'Sosa'nın sağ kanattan ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Rodallega ceza sahasında topla buluştu ama savunma şut şansı tanımadı.
65'Sarı Kart Fabrice N'Sakala
64'Ünal Karaman ikinci hamlesini yaptı. Nwakaeme yerine Vahid Amiri oyuna dahil oldu.
62'Villafanez'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte yaşanan karambolde Rodallega topu uzaklaştırdı.
61'Sağ kanattan Baiano'nun ortasında savunmadan seken top kornere gitti.
60'Sol kanattan N'sakala'nın ortasında Mustafa uçarak kafayı vurdu ve topu uzaklaştırdı.
60'ONUR KURTARDI! Sol kanattan Ceyhun'un ortasında topla buluşan Cisse'nin vuruşunda Onur gole izin vermedi. Seken topu Cisse bir kez daha tamamlamak istedi. Top yan ağlarda kaldı.
59'Sosa'nın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta oldukça havalanan top direkt olarak auta gitti.
57'Sağ kanatta hareketlenen Abdülkadir, Sackey'nin müdahalesi ile yerde kaldı. Trabzonspor bir duran top şansı yakaladı.
57'Yusuf Yazıcı'nın ceza sahasına doğru kestiği topu Maniatis kesti.
56'Sosa, derin bir topla Rodallega'yı kaçırmak istedi. Günün başarılı ismi Merih, geçit vermedi.
55'Rodallega ile verkaç yaparak altıpasa sokulan Yusuf'un vuruşunda top ayağına iyi oturmadı ve farklı şekilde yandan auta gitti.
54'Pereira'nın sağ kanattan yaptığı ortada Nwakaeme arka direkte yükseldi. Ama Baiano topu kesmeyi başardı.
54'Bu bölümde oyunun temposu artmaya başladı.
53'Villafanez'in ön direğe doğru kullandığı serbest vuruşta savunma topu uzaklaştırdı.
53'Efecan, uzaklardan şansını denedi ama çerçeveyi bulamadı.
52'Efecan sol kanatta hareketlenmek isterken Pereira'nın müdahalesi ile yerde kaldı. Alanyaspor, bir duran top şansı yakaladı.
51'Abdülkadir'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Pereira'nın ortasında arka direğe düzülen topu Baiano kornere gönderdi.
51'Sağ kanattan Yusuf'un kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında yaanan karambolde savunma topu uzaklaştırmayı başardı.
49'Trabzonspor kendi yarı sahasının son metrelerinde top çevirerek boşluk arıyor.
48'@OptaCan: Alanyaspor-Trabzonspor maçının ilk yarısında @Alanyaspor formasıyla rakip ceza sahasında topla en fazla buluşan oyuncu Merih Demiral oldu (4).
48'İlk yarının son düdüğü geldi. Alanyaspor, 4. dakikada Merih'in attığı golle ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamladı.
47'Yusuf Yazıcı, sağ çaprazdan etkili bir şut çıkarttı. Savunmadan seken top direğin hemen yanından dışarıya gitti.
47'Sosa'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı.
46'DİREĞİ SIYIRDI! Onazi'nin arka direğe doğru havalandırdığı topa Pereira hareketlendi. Zor durumda vuruşunu yaptı. Top uzak direğin hemen yanından dışarıya gitti.
46'Trabzonspor'da Olcay Şahan yerini Abdülkadir Ömür'e bıraktı.

Devre arası : Alanyaspor 1-0 Trabzonspor

47'Yusuf Yazıcı, sağ çaprazdan etkili bir şut çıkarttı. Savunmadan seken top direğin hemen yanından dışarıya gitti.
47'Sosa'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı.
45'Yusuf'un sağ kanattan ortasında arka direğe süzülen topa Nwakaeme hareketlendi ama dokunamadı.
45'UFUK GOLE İZİN VERMEDİ! Sosa'nın pasında savunmanın arkasına sarkan Rodallega'nın dönerek yaptığı vuruşta Ufuk gole izin vermedi.
45'İlk yarının sonunda en az 3 dakika uzatma oynanacak.
44'Efecan'ın tedavisi tamamlandı ve oyun yeniden başladı.
43'Efecan'ın sakatlığı nedeniyle sağlık görevlileri sahaya davet edildi.
42'Cisse sol kanatta topu kazanıp Villafanez'i gördü. Villafanez ceza sahası yayı içindeki Ceyhun'a pasını çıkarttı. Ceyhun'un sert şutu savunmadan döndü.
41'Sol kanattan Efecan'ın ön direğe doğru kullandığı köşe vuruunda Novak topu uzaklaştırdı.
39'Sağ kanattan Rodallega'nın içeriye sert kestiği topa kimse dokunamadı. ters kanatta topla buluşan Nwakaeme, çalım deneyerek ceza sahasına sokulmak istedi ama topu ayağından açtı. Aut.
38'Trabzonspor'un bu bölümde temposu biraz düştü. Alanyaspor, maçın ilk bölümünde olduğu gibi rakip yarı alanda daha fazla gözükmeye başladı.
36'Olcay'ın derinlemesine pasıyla Pereira sağ çaprazdan ceza sahasına sokulmak istedi. Topu istediği gibi kontrol edemeyince Tzavellas araya girdi.
35'Baiano, sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına sokulmak istedi. Trabzonspor savunması geçit vermedi.
33'Onur'un hatalı pasıyla orta sahada topla buluşan Cisse, kaleci yerinde değilen şansını denemek istedi. Ama istediği gibi bir vuruş yapamayınca top kaleye yönelmedi.
33'Yusuf'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Merih topu uzaklaştırdı.
32'MERİH'TEN BİR KRİTİK HAMLE DAHA! Sol çaprazdan Rodallega ceza sahasına sokuldu. Şutunu atacakken Merih, kritik bir hamel yaparak topu kornere gönderdi.
31'Ufuk Ceylan'ın tedavisi nedeniyle bir süre duran oyun yeniden başladı.
30'ÇİZGİDEN ÇIKTI! Sağ kanattan Pereira'nın ortasında Rodallega'nın kafa vuruşunda Ufuk gole izinn vermedi. Seken topu Olcay tamamlamak istedi. Çizgi üzerinde Merih topun ağlara gitmesine izin vermedi.
28'Villafanez'in sağ kanattan ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Nwakaeme topu uzaklaştırdı.
27'Villafanez'in sağ çaprazdan ceza sahasına kestiği topu Toure uzaklaştırdı. Seken topla buluşan Villafanez, sağ kanattan ceza sahasına sokulmak istedi. Onazi izin vermedi.
27'Sosa'nın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Merih topu kesti.
26'Trabzonspor, oyunu rakip yarı alana yıkmayı başardı. Bordo mavililer beraberlik golü için yükleniyor.
25'Oyun yeniden başladı.
24'Maçta su molası verildi.
23'Villafanez'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.
22'ONUR MÜKEMMEL KURTARDI! Paslaşarak Trabzonspor ceza sahasına sokulan Villafanez'in ceza sahası ön çizgisi üzerinden çektiği şutta Onur Kıvrak gole izin vermedi.
20'VAR incelemesi sonrası karar değişmedi. Pozisyon ofsayt.
20'VAR, Nwakaeme'nin golünü inceliyor.
19'Yusuf'un sağ kanattan ceza sahasına doğru kullandığı köşe vuruşunda Nwakaeme topu ağlara yolladı. Ama yan hakemin bayrağı havada. Ofsayt.
17'Villafanez'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında karambol yaşandı. Sonrasında Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.
16'Sağ kanattan Baiano'nun ortasında savunmadan seken top kornere gitti.
15'Alanyaspor topu kazandığında ise kanatlardan hızlı çıkarak pozisyon arıyor.
14'Alanyaspor, top Trabzonspor'dayken takım halinde yarı sahasına çekiliyor ve rakibine alan bırakmamaya çalışıyor.
12'Sosa'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Yusuf, tek topla topu Rodallega'ya aktarmak istedi. Ama savunma araya girdi.
11'Sağ kanattan Yusuf'un kullandığı köşe vuruşunda Alanyaspor savunması topu uzaklaştırdı.
10'FIRSAT KAÇTI! Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Rodallega, şut açısını yaratıp vuruşunu yaptı. Ufuk gole izin vermedi.
10'Trabzonspor, beraberlik golü için baskısını arttırmaya başladı.
8'Sackey'nin sağ kanattan yaptığı ortada Sosa topu uzaklaştırdı.
7'Alanyaspor, pas yaparak oyun kurmak isteyen Trabzonspor'a önde baskı uyguluyor.
6'Nwakaeme'nin sol kanattan ön direğe kestiği topa Yusuf dokundu. Top kaleci Ufuk'ta kaldı.
5'Bordo mavili oyuncularda bir miktar panik havası gözüküyor.
4'Asist Lucas Martín Villafáñez
4'GOL Sağ kanattan Villafanez'in arka direğe doğru kullandığı serbest vuruşta arka direkte Merih kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.
2'Sağ kanatta hareketlenen Baiano, Novak'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Alanyaspor, duran top şansı yakaladı.
1'Sakala'nın pasıyla sol kanatta topla buluşup sıfıra inene Efecan'ın ortası direkt olarak auta gitti.
M.Ö.Karşılaşmanın ilk düdüğü ve maç başladı.
M.Ö.İki takımın  da onbirleri belli oldu.
 M.Ö.Alanyaspor'un 11'i: Ufuk, Nsakala, Merih, Tzavellsa, Baiano, Maniatis, Sackey, Ceyhun, Efecan, Villafanez, Cisse
 M.Ö.Trabzonspor'un 11'i: Onur, Mustafa Akbaş, Toure, Pereira, Novak, Sosa, Onazi, Yusuf, Olcay, Nwakaeme, Rodallega
 M.Ö.@OptaCan: Alanyaspor, Süper Lig tarihinde şampiyonluk yaşamış takımlarla oynadığı 21 maçın sadece dördünü kazandı (2B 15M) ancak bu galibiyetlerin ikisi Trabzonspor'a karşıydı (diğer ikisi Bursaspor).
 M.Ö.@OptaCan: Trabzonspor, 4-0 kazandığı Süper Lig maçlarının ardından deplasmanda çıktığı son altı karşılaşmanın sadece birinden galibiyetle ayrılabildi (2B 3M).
 M.Ö.@OptaCan: Bu sezon ligde Göztepe'nin (7) ardından rakip kaleye en az isabetli şut çeken takım Alanyaspor (10).
 M.Ö.@OptaCan: Maçların ilk 30 dakikasında rakip filelere altı GOL gönderen Trabzonspor, bu sezon bu süreçte en fazla GOL bulan takım konumunda. Alanyaspor ise karşılaşmaların ilk 30 dakikalık bölümlerinde henüz GOL yemedi.
 M.Ö.@OptaCan: Ünal Karaman, Süper Lig'de Trabzonspor'un başında henüz deplasman galibiyeti elde edemedi (1B 1M).
 M.Ö.@OptaCan: Alanyaspor forması giyen Bobo'nun, Süper Lig kariyerinde Trabzonspor'dan (5) daha fazla GOL attığı tek takım Antalyaspor (6).
 M.Ö.@OptaCan: Trabzonspor formasıyla 2017/18 sezonunda maç başına 64.3 kez topla buluşan Jose Sosa, bu sezonun ilk dört haftasında 90.3'lük ortalama yakaladı.
 M.Ö.@OptaCan: Bu sezon Süper Lig'de rakip kaleye en fazla şut çeken ancak GOL bulamayan oyuncu Yusuf Yazıcı (yedi şut).
 M.Ö.@OptaCan: Süper Lig'de Trabzonspor ile oynadığı dört maçın ikisini kazanan Alanyaspor (1B 1M), tek yenilgisini 2017/18 sezonunda bu statta oynanan karşılaşmada aldı (1-2).
 M.Ö.@OptaCan: Geçen hafta Göztepe'yi 1-0 yenen Alanyaspor, Süper Lig tarihinde iç sahada üst üste iki maç kalesini gole kapatamadı.
M.Ö.@OptaCan: Deplasmanda çıktığı son sekiz Süper Lig maçında kalesini gole kapatamayan Trabzonspor, en son Mart 2009-Ekim 2009 arasında dış sahada daha uzun bir GOL yeme serisi yaşamıştı (10 maç).
 M.Ö.İyi akşamlar futbolseverler. Süper Lig'de 5. haftanın kapanış maçında Alanyaspor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }