GBT Sabıka Kaydı Sorgulaması İle Sabıka Kaydı Belgesi Alma Ve Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemi

Abone Ol
 Sabıka kaydı belgesi vatandaşların adli suç bilgilerinin bulunduğu bir belgedir. Bu belgede vatandaşların hayatları boyunca işledikleri suçların hepsi bulunmaktadır. Sabıka kaydı belgesi ülkemizde neredeyse bütün başvurularda istenmektedir. Özellikle vatandaşların devlet kurumlarına veya özel iş sektörlerine iş başvurularında bu belge istenmektedir. Vatandaşlar Sabıka kaydı belgesine bulundukları şehrin adliye kurumuna giderek ulaşabilirler. Son zamanlarda bu belgeyi isteyen kişilerin yoğunluğundan dolayı büyük şehirlerin adliye kurumlarında sabıka kaydı belgesi için bekleyen insanlar yoğunlaşmıştır. Adalet Bakanlığı bu yoğunluğu ve kargaşayı önlemek amacı ile sabıka kaydı belgesini internet üzerinden ulaşılabilmesini sağlamıştır. İnternet üzerinden bu belgeye e-devlet sisteminden ulaşabilirsiniz. Adalet bakanlığı ve birçok bakanlık E-Devlet sisteminde bulunduğu için bakanlıklar ile ilgili işlemleri E-Devlet sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminde ayrıca devlete bağlı çoğu kurum ve kuruluşta bulunmaktadır.

E-Devlet sistemine giriş yaparak bu kurum ve kuruluşlar ile ilgili işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sabıka sorgulama işlemini ve başka birçok işlemi E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilmeniz için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine ana sayfanın sağ üst tarafında bulunan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza vatandaş giriş ekranı gelecektir. Bu sayfada E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için 4 farklı yok gelecektir. Bu yollardan bir tanesini seçerek girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçmektedir. E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yok ise E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile bizzat kendiniz giderek 2 TL karşılığında istediğiniz PTT şubesinden alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra ana E-Devlet ana sayfasında bulunan E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler bulunmaktadır. Adalet Bakanlığı bölümünün alt seçeneklerinde bulunan Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü bölümünün altından Adli Sicil Kaydı Sorgulama seçeneğini seçerek Sabıka kaydı sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Yargıtay dosya sorgulama işlemini gerçekleştirerek vatandaşlar devam etmekte olan mahkemelerini bu sorgulama işlemini gerçekleştirerek takip edebilirler. Vatandaşlar Yargıtay dosya sorgulama işlemini Yargıtay kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Yargıtay Kurumu E-Devlet sistemi altında yer aldığı için Yargıtay dosya sorgulama işlemini E-Devlet sisteminden de gerçekleştirebilirsiniz. Yargıtay kurumunun internet sitesinden sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ilk olarak Yargıtay kurumunun internet sitesine giriş yapmalısınız. Ana sayfada bulunan dosya sorgulama seçeneğini seçtikten sonra dosya-ilam ve randevu işlemleri bölümüne seçmelisiniz. Karşınıza açılan sayfada ilk olarak Yargıtay dairesini seçmelisiniz. Daha sonrasında esas numarası, karar numarası, T.C. kimlik numarası ve nüfus cüzdan seri numarasını sisteme girmelisiniz. Bu bilgilerden sonra sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yargıtay dosya sorgulama işlemini E-Devlet sistemine giriş yaparak da gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yargıtay kurumunu bulmalısınız ve alt seçeneklerinden dava dosya sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.
{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }