HaberTS-Haber Servisi- Türkiye her açıdan hızlıca gelişen bir ülke konumuna gelirken tek dert olarak ekonomi gözüküyor; Türkiye ekonomisi 18 yıldır aynı iktidarın elinde ve hızlı bir gelişme yaşandı ancak bu yeterli değil. Ekonomimizde hala zayıf noktalar var; bunlardan bir tanesi dış borç. Ülke olarak öncelikle dış borcu kapatmak zorundayız; Türkiye büyük devletlerin radarına girdi ve son yılda yani 2020 yılında ülkemize çok oyun oynanıyor. Biz yerimiz de sayan bir devlet olsaydık, şimdilerde kimsenin umurunda olan bir devlet değildik. Türkiye’nin geliştiğinin onlarda farkında ki devlet üzerine bu kadar geliniyor. Peki, bu ekonomi nasıl çözülecek? Türkiye ne yapmalı?

Tarım düzeltilmeli

Öncelikle tarım düzeltilmeli; şimdiye kadar gelen bakanlar bu işi çözemedi. Ülke olarak her şeyi sayın cumhurbaşkanı çözsün diye bir algı var ama öyle bir mevzu yok. Ülkemiz sayın tarım bakanı bu işin üzerine daha çok gitmeli; dünya kadar toprağımız var ama çiftçi üretemiyor. Çiftçi haksız değil ülkemiz de artık üretim çok pahalı ve serbest piyasa da çiftçinin ürünlerini çok ucuz fiyata kapmaya çalışan kişi dolu. Türkiye ilk olarak bu işe bir çözüm bulmalı ve tarım gelişmeli, tarım geliştiği zaman hammadde olarak daha rahata ereriz ki tarımı küçümsemek çok yanlış bir algı olur. Türkiye işe bu şekil de başlamalı.

Sanayide hızlı bir yükselme var

Sanayi olarak ülkemiz çok hızlı bir kalkınma geçiriyor ama burada da sorunlar var. Sanayide en büyük sorunumuz işçiye ödenilen az tutarlar; devlet bir asgari ücret belirliyor, bütün fabrika ve sanayi alanında çalışanlar hemen o fiyattan para ödüyor. Bu şekil de işçi de yüzde yüzle çalışmaz sadece mecbur olduğu için kovulmayacak kadar çalışır. Ülkemizin yapması gereken tek iş var çalışmak ve çalışmak. Bu ülke iktidarın ya da başkasının malı değil, nasıl ki kendi özel mülkümüzü çocuklarımıza en iyi yerde bırakmak istiyoruz devletimizi de en iyi yerde bırakmamız gerekiyor ki Türkiye daha güzel bir ülke olsun. Bizler çok büyük zorlukların üstesinden gelmiş bir millet olarak bu iş yani çalışmak bizleri yormaz; en iyi bildiğimiz iş toplum olarak çalışmaktır.