Paypal, uluslararası bir kapsamda işletmeler ve tüketiciler için ödeme çözümleri sağlayan bir aracı firmadır. Basit bir şekilde alışveriş yapma, ödeme yapma, para gönderme, para alma gibi fırsatlar sunar. Bir kişinin paypal hesabı oluşturması için mutlaka e-posta adresinin de olmasına ihtiyacı vardır. Aynı zamanda hesap oluşturma aşamasından sonra cep telefonu ile SMS onay doğrulama yapması da gerekir.

Paypal, ülkemizde hizmet veren bir firma olmadığı için Türk kullanıcılar yabancı ülke alan kodlu sanal numaralar sms onay aracılığı ile işlem gerçekleştirebilir. Pek çok sitenin sizlere bir sanal numara satın alma konusunda gerekli olan imkânı sağladığını biliyoruz. Ancak bu imkânların yanı sıra Paypal hesabını Türkiye’den oluşturmak istiyorsanız, sahip olmanız gereken bir takım bilgiler mevcut.

Öncelikle güvenilir bir VPN kullanarak Paypal sitesine giriş yapmanız gerekiyor. Eğer VPN kullanımı yapmazsanız, Türkiye’de hizmet vermiyoruz metni karşınıza çıkar ve bu sitede herhangi bir işlem yapamazsınız. İP adresiniz hangi ülke üzerinden geliyorsa, Paypal kullanıcı hesabınız da o ülke vatandaşı olacak şekilde ifade edilir. Bu sebeple, o ülkeye ait bir cep telefonu adresinizin olmasına duyarsanız.

Paypal Mobil Onay

Paypal, uluslararası kapsamda kullanılan son derece kurumsal bir ödeme firmasıdır. Uygulama sizden şüpheli durumlara karşı ya da hesabınıza bir başkası erişemesin diye SMS onayı talep eder. Bu sebeple, sanal ya da gerçek bir numaraya sahip olmanız son derece önemli bir kriterdir.

Paypal hesabı oluşturma aşamasında kullandığınız sanal numara hangi ülkeye ait ise, o ülke ile bağlantılı bir adres bilgisi de girmeniz gerekecektir. Adres doğrulaması yapılmadığı için Google harita üzerinden bir adres seçmek gibi bir seçeneğiniz de mevcuttur. Aynı zamanda gerekli olan ayarları doğru bir şekilde yapmanız adına bu konuda uzman bir kişiden destek almanız da son derece önemlidir.

Kayıt işlemleri bittikten sonra paypal sizden banka hesabı isteyecek. Türkiye’de resmi olarak faaliyette bulunan bir banka hesabı kullanabilirsiniz. Önemli olan banka sahibi ile paypal hesap sahibinin aynı kişi olmasıdır. Aksi takdirde para gönderme ve çekme gibi işlemlerde problem yaşarsanız.

Paypal’ın mobil onay Türkiye’den çıkması pek çok insan için hayal kırıklığı oluşturmuştu. Ancak bu tarz yöntemlerin varlığı, insanlar için ödeme konusunda problemsiz işlem yapma fırsatı vermektedir. Mobil onay hizmeti satın alarak tüm bu süreçleri kolayca geçmeniz söz konusu olacaktır. Mobil onay hizmeti sayesinde yurt dışı kodu ile alınmış bir numaradan tüm kurulum işlemlerini hallederek aktif bir şekilde paypal hesabınızı kullanabileceksiniz.

Neden Sanal Numara Kullanmalıyım?

Günümüzde normal şartlar altında hemen hemen herkesin bir adet cep telefonu numarası yer almaktadır. Bu cep telefonu numarası, yasal şartlar ile telekomünikasyon operatörleri üzerinden ücret karşılığında elde edilmektedir. Özellikle akıllı telefon kullanan herkes bu numaralar aracılığı ile WhatsApp gibi uygulamalar üzerinde iletişim kurabilmektedir. Dünyanın en sık kullanılan iletişim programı olan WhatsApp gibi bir uygulama üzerinde özellikle birden çok kullanıcı sahibi olmak isteyen kişiler için sanal numara bir çözüm olarak görülmektedir.

Bunun yanı sıra paypal numarası alma gibi Türkiye’de hizmet vermeyen platformlardan da yararlanmak için sanal numara son derece mantıklı bir seçenektir. Eğer ülkemizde hizmet vermeyen bir platformdan işlem yapmak isterseniz yurt dışından alınmış bir SIM kart kullanmak yerine farklı ülkelerin alan kodları ile oluşturulmuş bir sanal numara almayı tercih edebilirsiniz. Bu hem daha pratik olacaktır hem de daha az bir ücret ödeyeceksiniz.

Sanal numaranın bir diğer faydası ise şahsi numaranızı paylaşmak zorunda olmamanızdır.