Rütbe olarak tanımlamak gerekirse, asteğmen ve üsteğmen arasında kalmaktadır. Asteğmenden yüksek rütbeye sahip olurken, üsteğmenden de küçük olay subay sınıfına tabidir. Teğmen maaşları da subay maaşları arasında sayılırken, rütbesine göre maaş alması mümkündür. Yine TSK ‘ ya bağlı olarak komutanlıkta görev almaktadırlar.

Teğmen ne iş yapar?

Emir verme yetkisi bulunduğu gibi, üstlerinden de emir almaktadır. Kendi üstünden gelen emirleri yerine getirmekte görevlidir. Yine altında çalışan subaya da emir vererek, işleyiş sağlanır. Askeri vazifelerde hizmet görmektedir. Yine bulunduğu sınıfa ya da kadro açığına göre görev alabilmektedir. Konu hakkında en detaylı bilgi, TSK resmi web sayfasından alınabilir.

Teğmen nerelerde çalışır?


TSK’ ya bağlı olarak çalışmaktadırlar. Yine komutanlıklarda görev aldığı gibi, ilk görevde eğer ki; bir komanda birliğinde görev alıyorsa, tim komutanı olarak görev almaktadır. Sınır birliğinde hizmet veren bir teğmen ise; üst birlik komutanı olarak görev yapmaktadır. Karakollarda ise genel olarak karakol komutanı olarak görev almaktadırlar. Karakol komutanı olarak imza yetkisine sahip olurken, elbette ki sorumlulukta beraberinde gelmektedir.

Teğmen maaşları nelerdir?

Teğmen maaşları da, subay maaşları olarak değerlendirilse de, elbette ki rütbe ve hizmet yılına bağlı olarak bir değer verilmektedir. 2020 yılına ait teğmen maaşları, belirlenmiş zam ve enflasyon oranları ele alınarak; 7000 TL üzerinde olduğu bilinmektedir. Yine alınan bir bilgiye göre, net tazminatsız tutar ise; 5900 TL olarak bilinmektedir. Görev aldığı yere ve hizmet yılına göre bu maaşlarda değişiklik görmek mümkündür. Güncel maaş listelerine göz atılabilir.