Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı Tandır köyünde ayı saldırısı meydana geldi.

Ormanlık alanda köpeğiyle birlikte gezen bir vatandaş, aniden karşısına çıkan ayının saldırısına uğradı. Olayda vatandaş yaralanırken, yanında bulunan köpek de hayatını kaybetti.

AYI ÖNCE KÖPEĞE SALDIRDI

Edinilen bilgilere göre olay, Tandır köyündeki ormanlık arazide yaşandı.

Bölgede yürüyüş yapan vatandaşın karşısına çıkan ayı, önce köpeğe saldırdı. Saldırı sonucunda köpek hayatını kaybetti.

Ayının daha sonra köpeğin sahibine yönelmesi üzerine vatandaş da yaralandı.

Tazminat Davası Nasıl Açılır? Mahkeme, Süreler ve 2026 Değişiklikleri
Tazminat Davası Nasıl Açılır? Mahkeme, Süreler ve 2026 Değişiklikleri
İçeriği Görüntüle

SAĞLIK VE JANDARMA EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Yaralı vatandaşın durumu köylülere bildirmesinin ardından bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri yönlendirildi.

Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan vatandaş, daha sonra Bulancak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralının hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

BÖLGEDE AYI UYARISI YAPILDI

Olayın ardından bölgede ayı tehlikesinin devam edebileceği belirtilerek vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

Özellikle ormanlık alanlara gidecek kişilerin tedbirli davranmaları ve yabani hayvanlarla karşılaşma ihtimaline karşı dikkatli olmaları istendi.

TANDIR KÖYÜNDE TEDBİR ÇAĞRISI

Yetkililerin bölgede inceleme yaptığı öğrenilirken, vatandaşlardan mümkün olduğunca tek başına ormanlık alanlara gitmemeleri ve olağan dışı bir durumla karşılaşmaları halinde ekiplerden yardım istemeleri talep edildi.