Futbolculuk yıllarında Kayserispor'la yıldızını parlatan, Trabzonspor ve Fenerbahçe formaları giyen, bonservisine yaklaşık 10 milyon Euro ödenen unutulmaz forvetlerden Gökhan Ünal, FANATİK'e konuştu. Ancak yıldız isim bu kez futbolcu kimliğiyle değil, teknik direktör kartvizitiyle arkadaşımız Atalay Özçelikli'ye açıklamalarda bulundu. Altınordu'nun başına geçen ve çıktığı iki maçta 4 puan toplayan 40 yaşındaki hoca çok çarpıcı ifadeler kullandı. Şimdi söz Gökhan Ünal'da... 

Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig... Profesyonel futbolun her kademesinde yardımcı antrenörlük yaptınız. Genellikle Süper Lig'de oynamış oyuncular futbolu bıraktıkları gibi Süper Lig'de 1. hoca olabiliyorlar. Ama siz her kademede yardımcı antrenörlük yaptınız ve bugün 1.Lig'in ateş hattındaki Altınordu'yu devraldınız. Bu planlı bir süreç miydi, isteseydiniz siz de Süper Lig'de direkt olarak başlayabilir miydiniz?

"İsteseydim, birileriyle temasa girseydim ben de Süper Lig'de direkt olarak başlardım. Ama hiç böyle bir amacım olmadı. Kendimi bir alt ligde test etmek istiyorum. Bir şeyleri iyice oturtmadan Süper Lig takımı almak istemiyorum. Açıkçası biraz sindire sindire gitmek istiyorum. Altınordu'yu seçme sebebim ise hem yapısal hem de süreklilik olarak düzenli bir kulüp. Hep Altınordu hayalim vardı. 'İnşallah bir gün Altınordu'da çalışırım' diyordum. Ama hiçbir zaman hemen olsun istemedim. Çünkü Altınordu'nun bir yapısı var. Özellikle dışardan gelenlere çok açık değiller, buna da hak veriyorum. Bu kulüp sadece futbolcu yetiştirmiyor, antrenör de yetiştiriyor. Burası benim hayalimdi, açıkçası beklenti içinde değildim ama teklif gelince hemen kabul ettim. Zaten zirveye oynayan takımı başarıya götürmek kolaydır, önemli olan böyle bir kulübü bu durumdan düzlüğe çıkarmak daha büyük başarıdır. Taşın altına elimi koydum. İçerideki yapı da benim düşüncemle aynı. Yönetim, biz, oyuncular herkes Altınordu'nun buraya yakışmadığını biliyoruz. Bu kulüp rekabetçi ve yetiştiren bir kulüp. Üst sıralarda olmalıyız. Altınordu'yu bu nedenle tercih ettim."

Futbolcu Gökhan Ünal; Kayseri'yle yıldızını parlatmış, sonrasında Trabzonspor ve Fenerbahçe gibi devleri peşinde koşturmuştu. Bonservisine yaklaşık 10 milyon Euro ödenmişti. O dönem Avrupa ekiplerinden de teklifler gelmişti. Ancak yurtdışına gitmemiştin. Avrupa'ya gitmemek içinde ukte kaldı mı? Teknik direktör Gökhan Ünal'ın hedefleri arasında Avrupa var mı?

"Kesinlikle ukte kaldı içimde. Teknik direktör olarak mutlaka Avrupa hayalim var. Futbolculuk döneminde çok istememe ve istenmeme rağmen gidememiştim. Hiç abartmıyorum. 50-60'a yakın yurt dışından teklif aldım. PSG, Monaco, Atletico Madrid, Werder Bremen, AZ Alkmaar en çok isteyenlerdi. Hatta AZ, hazırlık maçından sonra direkt benim için resmi teklif yapmıştı ama şartlar oluşmadı bir türlü. En büyük hedefim belirli basamakları geçip, kendimi hazır hissettikten sonra yurt dışına gitmek. İspanya'yı kendime yakın görüyorum." 

'Futbol kariyerim boyunca hiçbir zaman istediğim takımda oynayamadım' şeklinde bir ifadeniz var. Kayseri'de oynadığın dönemde aslında Adnan Polat'la görüşüp, Galatasaray 'da oynamak istediğini söylemiştin. Hayalin Galatasaray ya da yurtdışı mıydı?

"Kayseri'den ayrılırken rahmetli başkan Recep Mamur'a, 'Beni eğer bir gün Türkiye'den bir takıma vereceksen sadece Galatasaray'a verin' demiştim. Onlarda beni sadece Galatasaray'a vermedi! O dönemler Türk futbolcusu için en doğru seçim Galatasaray'dı. O dönemler Fatih Terim de oradaydı. Ama olmadı. Oynadığım tüm kulüplere saygım sonsuz. Trabzonspor'da da Fenerbahçe'de de elimden gelenin en iyisi yapmaya çalıştım. Fenerbahçe'de bazı şeyler istediğim gibi olmadı. Anlaşmazlıklar, durduk yere oynatmamalar oldu. İki büyük camiaya da çok saygım var, ekmeklerini yedim. Benim için iyi bir tecrübe oldu." 

Fenerbahçe kariyeriniz neden kötü geçti?

"Fenerbahçe beni Kayseri'de oynarken de çok istemişti. Hatta Aziz Yıldırım, 'Bir sene sık dişini. Bonservisi kulübe vereceğime sana vereyim' demişti. Ama ben o dönem Trabzonspor'a söz vermiştim. Ben söz veririm sözümün arkasında dururum. Sonra Aziz Yıldırım beni Trabzon'dayken tekrar istedi. O zaman hoca Daum'du. Ben Trabzonspor'da oynayan bir futbolcu olarak geldim ama beni bahanelerle oynatmadı pek, süre bulsam farklı olabilirdi. Sonra Aykut hocayla iyi başladık ama yine olmadı, planına uygun değilimdir. Aykut hoca da forvet konusunda idol aldığım isimlerden biriydi. O nedenlerden dolayı çok şans bulamadım Fenerbahçe'de."

Editör: Hasan Yılmaz