İhlas Haber Ajansı Trabzonspor muhabiri Gökmen Şahin, Trabzonspor'un Antalya kampını HaberTS'ye değerlendirdi.

HERKES 10 NUMARA OLMAK İSTER

Herkes 10 numara olmak ister ama bu bölgenin oyuncuları belli. Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Bardhi olsun Yusuf Yazıcı olsun. Abdülkadir Ömür'ü bazen kanatlarda da kullandı hoca bunu da bugün söyledi. Yerli kuralından dolayı zorunlu değişiklikler oluyor. Abdullah Avcı'da Abdülkadir'i o bölgeye monte etmeye çalışıyor kendisi de bunu açıkladı. Bugün oynanacak olan Crsytal Palace maçında bu değişiklikleri gözlemleyebiliriz. 

TRABZONSPOR'UN GOL ANLAMINDA SORUNU OLMAZ

Trabzonspor takımı sekizinci dokuzuncu aylardan sonra kurulmaya başlandı. Bu dönem geçmiş dönemlerdeki gibi olmadı. Değişim yaşandı, Cornelius'un gitme isteği vardı, oyuncu kalıp mutsuz kalacaksa gitmesinin faydalı olduğunu düşünüyorum. Tabii ki de Trabzonspor maddi gelir elde etti. Cornelius kalsaydı belki de o bölgeye transfer olmayacaktı. Gomez'in geç katılışı, Dünya Kupası'nda da yer alması uyum sorununu ortaya koyabilir fakat Trabzonspor'un gol anlamında sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

ELDEKİ KADROYU MUTLU ETMEK DAHA ÖNEMLİ

Trabzonspor yönetimi geçtiğimiz sezon da planlayarak hareket etti ve şampiyonluk böyle geldi. Kulüplerin bolca transfer yapma işleri geçtiğimiz sezonlarda kaldı. Döviz kurunun artışı, yaşanan maddi sorunlar Trabzonspor yönetimi daha akıllı hareket ediyor. Transfer yapmak mı daha akılcı yoksa elinizdeki bütçeyle oyuncu kadrosunu mutlu etmek mi daha önemli? Bence elinizdeki kadroyu mutlu etmek daha önemli.

SAYGI DUYMAK GEREKİYOR

Bir Teknik Direktör bir oyuncu hakkında karar veriyorsa buna saygı duymak gerekiyor. Teknik Direktörü seviyorsak sayıyorsak kararlarına saygı duymamız gerekiyor. Sahaya çıkartacağı her oyuncuya taraftarlarımız zaten gerekli sahipliği ortaya koyuyorlar. Oyuncu performansı kötüdür, oyuncunun çıkması gerekebilir belki de buna farklı bir tez koyabilir. Elindeki verilere göre hareket ediyor. Hocanın da vereceği karara saygı duymamız gerekiyor. Sahaya çıkan futbolcuya da sahip çıkmamız gerekiyor.