Google Arama uygulamasına yeni Notlar özelliğini getirdi. Google Notlar özelliği nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar? İşte tüm detaylar!

OnePlus 12 ve OnePlus 12R geliyor: İşte fiyatı ve özellikleri! OnePlus 12 ve OnePlus 12R geliyor: İşte fiyatı ve özellikleri!

Google, Arama uygulamasında kullanıcıların web'de buldukları arama sonuçlarına kendi ek açıklamalarını eklemelerine olanak tanıyan yeni bir "Notlar" özelliği başlattı. Bunun yanı sıra Google, daha ayrıntılı olarak ele alacağımız bir dizi başka duyuruyu da açıkladı.

Google artık “Notlar” aracılığıyla arama sonuçlarına ek açıklamalar eklemenize izin veriyor

Google Notlar özelliği, kullanıcıların belirli arama konularıyla ilgili düşüncelerini ve öngörülerini kaydedebilecekleri kişisel bir alan sağlar. Bu notlar özel değildir; aynı konuyu arayan herkes tarafından herkes tarafından görülebilir. Google, bu yaklaşımın "arama sonuçlarına yararlı bir insani içgörü katmanı" ekleyebileceğine inanıyor.

Notes açık web üzerinde dizine eklenebileceğinden, kullanıcılar bunları yalnızca arama sonuçları yerine doğrudan e-posta bağlantıları aracılığıyla paylaşabilecek.

Bu özelliği kullanmak için kullanıcının öncelikle Arama Laboratuvarları aracılığıyla özelliği etkinleştirmesi gerekir. Etkinleştirildiğinde, arama sonuçlarının ve makalelerin altında not ekleme ve görüntüleme düğmeleri görünecektir.

Görsel olarak daha çekici bir görünüm için Notlarınızı renkli yazı tipleri ve resimlerle özelleştirebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir Google arama sayfasına gidebilir ve başkaları tarafından eklenen notları da kontrol edebilirsiniz.

Notes'un ilk kullanıma sunulması ABD ve Hindistan'daki kullanıcılarla sınırlı olacaktır. Google ayrıca yayıncılara içeriklerine yerleştirilen Notlardan derlenen bilgileri sağlamanın yollarını da araştırıyor.

Takip Et ile Arama Konularını Takip Etme

Google Notes özelliğine ek olarak, kullanıcıların belirli arama sorgularını izlemesine olanak tanıyan yeni bir "Takip Et" özelliğini de tanıttı. Kullanıcılar, bir sorgunun ardından seçtikleri konularla ilgili gelişmelere ilişkin toplu güncellemeler ve bildirimler alacaklar.

Takip özelliği başlangıçta Google uygulaması, mobil Chrome ve Safari tarayıcılarında ABD İngilizcesi olarak kullanıma sunulacak.

Aramada Ek Geliştirmeler

Google ayrıca, sunulan bakış açılarının kapsamını genişletmek için sosyal medya ve forumlardaki içeriği arama sonuçlarına dahil eden “Perspektifler” özelliğinde de iyileştirmeler yaptığını duyurdu.

Perspektiflere ABD'de masaüstü arama üzerinden erişilebilecek ve bireysel içerik oluşturucular hakkında profil resimleri ve takipçi sayıları gibi daha fazla bilgi yer alacak.

Editör: Didem Bektaş