Teknoloji devinin merakla beklenen akıllı telefon serisinin bir modeline dair çok sürpriz bir detay ortaya çıktı. İşte, Google Pixel 8 Pro özellikleri!

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro yakında piyasaya sürülecek. Şirketin en yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonları Ekim başında duyurulacak ancak lansman öncesinde Pixel 8 Pro modeli yakın zamanda bir sertifikasyon web sitesinde görüldü.

Google Pixel 8 Pro IMDA'da görüldü

Arama Motoru devinin yakında çıkacak olan Pixel 8 Pro'su IMDA platformunda ortaya çıktı. Farkında olmayanlar için bu bir Singapurlu sertifikasyon web sitesidir. Listede cihazın GC3VE model numarasını taşıdığı görüldü. Ayrıca veri tabanı, Pixel 8 Pro'nun 3G, 4G ve 5G ağ bağlantısı desteğiyle geleceğini doğruluyor. Hatta WiFi, Bluetooth, UWB, WPT ve NFC'yi de destekleyecektir.

Google Pixel 8 Pro Özellikleri

Google Pixel 8 Pro, QHD+ çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı sunan 6,7 inçlik uzun bir LTPO OLED ekrana sahip olacak. Kaputun altında Tensor G3 yonga setinin yanı sıra 12 GB'a kadar RAM ve 512 GB'a kadar depolama alanıyla donatılacak. Bu yonga setinin önceki modele göre çeşitli iyileştirmeler sunması ve hatta Tensor G2'den daha soğuk çalışması bekleniyor. 27W hızlı şarj ve kablosuz şarjı da destekleyen bu cihaza 4.950 mAh batarya paketi güç sağlayabilir.

Google Tensor G3 işlemcisi sayesinde akıllı telefon buzdolabı gibi soğuk tutulacak. Böylece aşırı ısınma sorunu ortadan kalkacak.

Arka tarafta 50 megapiksel birincil sensör, 64 megapiksel ultra geniş açılı lens ve 48 megapiksel telefoto lensten oluşan üçlü kamera kurulumunun bulunması bekleniyor. Bu arada ön tarafta selfie'ler ve görüntülü görüşmeler için muhtemelen 11 megapiksellik bir kamera bulunacak.