Merakla beklenen katlanabilir Google Pixel Fold için net bilgiler geldi. İşte, cihazın fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi...

Geçmişteki sızıntılara göre, Google'ın 10 Mayıs'taki yıllık G/Ç geliştirici konferansı, Google'ın ilk katlanabilir akıllı telefonu Pixel Fold'un resmi tanıtımına sahne olacak.

Pixel Fold, tasarımı, özellikleri ve fiyatı hakkında dolaşan çok sayıda sızıntı ve söylenti ile çok beklenen bir cihaz oldu. Cihazın kesin detayları konferans sırasında açıklanacak olsa da CNBC'den sızan bilgiler, Google'ın en son teklifinden neler bekleyebileceğimize dair fikir verdi.

Google Pixel Fold fiyatı 1.700 doların üzerinde bekleniyor. 5,8 inçlik kapak ekranı ve 7,6 inçlik görüntüleme alanı sunan tablet boyutunda ana ekranı ile onu daha kompakt ve taşınabilir hale getirecek kare bir ekrana sahip olacak.

Ön veya kapak ekranının bir OLED panele sahip olması beklenirken, ana ekranda esneklik ve dayanıklılık için gelişmiş polimer malzeme kullanılabilir. The Elec tarafından hazırlanan bir habere göre Pixel Fold, Samsung'un M13 ekran malzeme setini kullanacak.

Pixel Fold'un oldukça dayanıklı bir menteşeye ve suya dayanıklı bir gövdeye sahip olması bekleniyor, bu da onu muadillerine göre daha sağlam kılıyor. Cihazın, 24 saate kadar kullanım ve düşük güç modunda 72 saate kadar kullanım sağlayan güçlü Tensor G2 yonga seti ile Samsung Galaxy Z Fold 4'ten daha uzun pil ömrüne sahip olacağı bildiriliyor. Cihaz, 283 gramlık beklenen ağırlığı ile biraz daha ağır tarafta olacak.

Google, Android işletim sisteminin öncüsü olsa da Pixel Fold, katlanabilir akıllı telefon pazarında Samsung Galaxy Z Fold 4 ile rekabet edecek. Her iki şirket de Android telefonlardaki yazılım deneyimini iyileştirmek için çalışıyor ve Samsung, tabletler ve katlanabilir cihazlar için özel bir Android L sürümü kullanıyor. Google'ın ayrıca katlanabilir özelliğinde optimize edilmiş bir deneyim sunması bekleniyor.

Google Pixel Fold muhtemelen 10 Mayıs'ta Pixel 7a ile birlikte tanıtılacak ve cihazın 27 Haziran'dan itibaren piyasada olması bekleniyor. Gelen haberlere göre Google, Pixel Watch to Fold alıcılarına ücretsiz bir Pixel Watch sunacak.