Google, Haziran Piksel Özelliği Bırakma güncellemesini duyurdu. Akıllı telefonlar, tabletler ve Wear OS akıllı saatler için yedi yeni özellik sunuyor.

Bunlar arasında Okuma Alıştırması, Yeni Android Widget'ları, Dark Web raporu, Spotify kutucuğu, Google Keep kutucuğu, geliştirilmiş Google Wallet ve yeni Emoji Kitchen kombinasyonları yer alıyor.

Yeni özellikler önce Pixel cihazlarda, ardından diğer Android cihazlarda kullanıma sunulacak.

Google Pixel Haziran 2023 Güncellemesi: Piksel Özelliği Bırakma Özelliği!

Android telefonlar ve tabletler, Google Play Kitaplar'da "Alıştırma" olarak işaretlenen e-kitaplarda Okuma özelliğine sahiptir. Kullanıcıların kelime dağarcığını ve anlama becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu özellik, gerçek zamanlı geri bildirim sunar, yanlış telaffuz edilen kelimeler üzerinde pratik yapar ve okuma becerilerini geliştirir.

En son piksel özelliği bırakma güncellemesiyle, android telefonlar ve tabletler, ana ekranı üç yeni pencere öğesiyle kişiselleştirme seçeneğine sahip oluyor. Bunlar Google TV, Google Finans ve Google Haberler'dir. Kullanıcılar bu widget'larla kişiselleştirilmiş filmler ve TV programı önerileri alabilir, ticari hisse senedi grafiklerini gösterebilir ve derlenmiş günlük haber başlıklarından haberdar olabilir.

Google, şimdilik ABD'de Dark Web Report'u kullanıma sundu ve 20 ülkeye daha yayılacak. Kullanıcılar, Google One aracılığıyla Gmail hesaplarının karanlık web'de açığa çıkıp çıkmadığını kontrol edebilir ve bu özellikle çevrimiçi kimliklerini koruyabilir. Google One üyeleri, sosyal güvenlik numaraları gibi ek kişisel bilgileri de tarayabilir.

Wear OS destekli akıllı saatler, Haziran piksel özelliği bırakma güncellemesiyle bir Spotify kutucuğuna sahip olur. Kullanıcılar, yeni kutucuklar ve saat yüzü kısayollarıyla akıllı saatlerinde Spotify listelerine rahat ve hızlı bir şekilde erişebilir. Ek olarak, akıllı saatlerde, kullanıcıların önemli notlar ve yapılacaklar listesi oluşturmasına olanak tanıyan bir Google Keep kutucuğu da bulunur. Sabitlenmiş notları bulmak için döşemeleri kaydırabilirler.

Google Klavye uygulaması, kullanıcıların mevcut emojileri karıştırarak ve eşleştirerek kişiselleştirilmiş çıkartmalar oluşturmasına olanak tanıyan bir Emoji Mutfağı özelliğiyle birlikte gelir. Haziran piksel özelliği bırakma güncellemesi ayrıca su temalı emoji kombinasyonlarını da sunuyor.

Google, Google Cüzdan'ı Haziran ayı piksel özelliği bırakma güncellemesiyle de geliştirdi. Washington DC ve San Fransico Bay bölgesindeki kişiler artık Wear OS akıllı saatlerinde ve Pixel cihazlarında Google Cüzdan aracılığıyla SmarTrip ve Clipper kartlarını kullanarak hızlı bir şekilde ödeme yapabilir ve yolculuk yapabilir.

Editör: Didem Bektaş