Gözde görme sorunları söz konusu olduğunda insanlar yalnızca kontakt lens ve gözlük gibi alternatifler arasından seçimlerini yapıyorlardı. Lakin gelişen teknoloji ile beraber artık devreye göz çizdirme ameliyatı giriyor. Dr. Berkant Bozdağ ve ekibi de bu konuda en iyi çözümleri insanlara sunuyor.

 

Uzağı ya da yakını görme sorunu yaşayan insanların daha iyi görmek adına ilk olarak hakkında araştırdıkları şeyler gözlük ve kontakt lensler oluyor. Fakat bu iki alternatif etkili olsa da beraberinde farklı sorunları getirebiliyor. Gözlüğün pratik olmaması, kontakt lensin göz kuruluğu, takıp çıkartma sorunu, alerjik reaksiyon gibi olumsuz durumları beraberinde getirmesinden dolayı ise son dönemlerde pek çok kişi artık göz çizdirme ameliyatı ile alakalı araştırmalara ağırlık vermeye başlamış durumda. Böylelikle kullanılan lazer cihazları hem daha hızlı hem de daha başarılı şekilde yapılacak tedavilerin önünü açmaya başladı. Şimdilerde göz çizdirme olarak bilinen lazer operasyonlar ile beraber gözün uygun olması durumunda kısa sürede görme konusundaki sorunun ortadan kaldırılması mümkün hale gelecektir.

göz1

No Touch Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı

Son dönemlerin gözdesi olan göz çizdirme ameliyatlarından biri olan No Touch Lazer esnasında göze asla temas edilmez. Operasyonun öncesinde uyuşturucu özellikli özel bir damla göze damlatılır ve kişiye üstündeki yanıp sönen ışığa bakması istenir. Bu yöntemin en büyük avantajı temassız olup göze vakum uygulanmamasıdır. Böylelikle korneası ince ve dik olan kişilere güvenle uygulanabilmektedir. 48 saatlik sürenin sonunda ağrı hissi ortadan kaybolur. Hipermetroplarda başarılı sonuç vermeyen bu yöntemde görsel netlik 5. günden sonra ortaya çıkmış olur.

LASIK Ameliyatı

Çok uzun zamandır kullanılmakta olan göz çizdirme ameliyatı olarak bilinen LASIK, oldukça güvenli bir yöntemdir. Özel uyuşturucu damla ile gözün uyuşturulması sonrasında bu yöntem için kullanılan cihaz ile korneada flep oluşturulur. Daha sonrasında ise korneal flep altında yer alan dokuya lazer ışınları gönderilmeye başlanır. Bu yöntem; hipermetrop, miyop ve özellikle astigmat göz sorunlarının çözümü için ideal bir yöntem olarak biliniyor. Kişi operasyon sırasında ya da sonrasında hiçbir şekilde ağrı hissetmemektedir. Görsel netlik ise operasyonun ertesi günü ortaya çıkar.

göz2

Göz Çizdirme Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

-        Dr. Berkant Bozdağ tarafından verilmiş olan damlalar, belirtilmiş süre kadar aksatılmadan kullanılmalıdır.

-        Özellikle ilk 4 günlük süre zarfında operasyonun yapıldığı göz kesinlikle ovalanmamalı ve kaşınmamalıdır.

-        İlk 1 haftalık süre boyunca göze su değdirilmemelidir.

-        1 ay ağır oranda egzersiz yapmak tavsiye edilmez. 15 gün sonrasında ise hafif egzersizlere başlanabilir.

-        İlk 1 ay UV filtreli güneş gözlüğü kullanılması gerekir. Oda ışığı bu aşamada herhangi bir sorun olmayacaktır.

-        No Touch Lazer sonrasında 1 hafta araç kullanılması önerilmezken LASIK göz çizdirme sonrasında ertesi gün araç kullanılabilir.

-        Operasyon sonrasında belirtilmiş aralıklar ile kontrole gelinmesi gerekmektedir.

Genel olarak göz çizdirme operasyonları ilk bakışta basit gibi gelse de etkileyici sonuçların elde edilebilmesi adına mutlaka alanında uzman isimlerden yardım alınması gerekmektedir. Aksi durumda ne yazık ki ortaya düzeltilmesi son derece zor sonuçlar çıkabilecektir. Herhangi bir olumsuz durum karşılaşmaması adına mutlaka bu alanda deneyimli isimler ile iletişime geçilmesi gerekiyor. Göz çizdirme konusunda aklında soru işareti olanlar, https://www.berkantbozdag.com adresinden uzmanlardan alacakları cevaplar sonrasında herhangi bir sorunla karşılaşmadan operasyonu gerçekleştirebilirler. Ve böylece artık görme sorunları kişiler için tarih olur.

Editör: Haber TS