Şehrin kalabalık ve yoğunluğundan uzaklaşmak; doğayla baş başa zaman geçirmek, yürüyüş yapmak ve “yenilenmek” isteyenlerin birkaç günlük kaçamaklar için tercih ettiği yerlerden biri de Sapanca oluyor. İstanbul’dan yaklaşık 140 kilometre mesafede olması ve 2 saatlik araç yolculuğuyla ulaşılabilir olması da aslında bu tercihin ana unsurlarından biri. Son yıllarda artan otel ve işletme seçenekleri turistik açıdan Sapanca’yı farklı bir noktaya taşımış durumda.

Sakarya iline bağlı olan Sapanca, birçok farklı aktivite alanı sunuyor. Dolayısıyla bununla birlikte bölgeye gelen kişilerin gezip görebileceği oldukça fazla yer barındırıyor. İstanbul’un arka bahçesi olarak da görülen Sapanca, kış aylarına özel ziyaretçileri çeken Kartepe Kayak Merkezi ile de epey ilgi çekiyor. Sapanca otelleri sayfası üzerinden bölgedeki konaklama seçeneklerine göz gezdirebilir; size en uygun otelleri bulmak için filtreleme araçlarını kullanabilirsiniz.

Şimdi, doğrudan Sapanca’da gezilecek yerler listesine geçebiliriz.

Sapanca Gölü

 

Sapanca denildiğinde akla ilk olarak Sapanca Gölü geliyor elbette. Kıyısında güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. En önemli avantajlardan biri Sapanca Gölü’nün hemen her mevsimde gezmeye uygun olması. Ancak yine de yaz aylarını seçeneklerin etkinlik seçenekleri oldukça fazla. Özellikle su sporları konusunda farklı farklı bir dizi aktivite imkanı var.

 

Maşukiye

 

Sapanca’da gezilip görülecek listesi yaparken ilk seçenekler arasına Maşukiye’yi koymak gerekiyor. Özellikle Osmanlı döneminden kalan yapıları görmek, doğa sporları yapmak, at binmek ya da ATV safari turları yapmak isteyenlerin Maşukiye’ye uğramaları şart.

 

Kırkpınar

 

Yemyeşil bitki örtüsü, harika manzaraları ve göl kenarındaki yerleşim yerlerindeki tesisleriyle Kırkpınar da görülmesi gereken noktalar arasında. İlkbahar ya da sonbahar aylarında apayrı bir güzellikle olan Kırkpınar, yeme-içme konusunda da ziyaretçilere çeşitli seçenekler sunuyor. Özellikle Bağdat Caddesi üzerinde birçok farklı işletmede özel lezzetleri tadabilirsiniz.

 

Rüstempaşa Camii

Sapanca’ya seyahat planlaması yapanlar ve kültürel turları sevenler listeye mutlaka Rüstempaşa Camii’ni eklemeliler. Kanuni Sultan Süleyman dönemi sadrazamlarından olan Rüstem Paşa tarafından yaptırılmış olan cami o dönemde hamam ve kervansaray barındırsa da ne yazık ki bu bölümler bugünlere ulaşamamış.

 

Sakarya İl Orman Tabiat Parkı

 

Sakarya ile Sapanca yolu üzerinde kalan Sakarya İl Orman Tabiat Parkı, muhteşem bir göl manzarası sunuyor. Toplamda 27 hektarlık bir alana kurulan bu park, yeme-içme ihtiyaçlarının da rahatça karşılanabileceği çeşitli restoranlar bulunuyor. Uzun doğa yürüyüşleri için oldukça uygun.

 

Hasan Fehmi Paşa Camii

 

Mahmudiye Köyü sınırları içerisinde yer alan Hasan Fehmi Paşa Camii de yine Osmanlı dönemine ait bir eser. 1885 yılında dönemin sadrazamı olan Hasan Fehmi Paşa’nın isteği üzerine yapılan cami, muhteşem şekilde dizayn edilmiş kiremit çatısıyla dikkat çekiyor. Ayrıca iç ve dış duvarlarda çeşitli süsleme ve işlemeler de bulunuyor.

Ormanya

 

Özellikle çocuklu ailelerin sıklıkla ziyaret ettiği Ormanya, Sapanca’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir diğeri. Kartepe eteklerine toplamda 189 hektarlık alana kurulan bu yaşam parkı, 5 farklı ziyarete açık alan barındırıyor. Hayvanat bahçesi de bunlardan biri. Çocuklarıyla birlikte huzurlu ve eğlenceli bir gün geçirmek isteyen aileler Ormanya’yı mutlaka değerlendirmeli.

 

Kartepe Kayak Merkezi

 

Sapanca’ya gelindiğinde özellikle kış aylarıyla Kartepe Kayak Merkezi’ni de görmekte yarar var. Bolca temiz hava depolayıp güzel fotoğraflar çekebilir, karda yürüyüş yaparak bu bölgede birkaç saat vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca kayak ekipmanları da kiralayabilirsiniz.

Tüm bunların haricinde Sapanca’da aslında görülecek oldukça fazla şey var. İşin içine aktiviteler girdiğinde bu liste daha da uzayıp gidiyor. Dolayısıyla hem doğal ve kültürel bir gezi yapmak isteyenler Sapanca’da birkaç günü dolu dolu geçirebilirler. Ek olarak Kuzuluk Kaplıcaları, yaylalar, Camii Cedid gibi noktalar da rotaya bağlı olarak değerlendirilebilir. Ayrıca Sapanca’daki tüm konaklama olanakları ve otel fiyatlandırmaları için Sapanca otel fiyatları sayfasına göz gezdirebilirsiniz.