AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.15'te merkez üssü Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
Depremin 15,03 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Sarsıntı, Trabzon ve çevre illerde de hissedildi.

Trabzon'da tünelde zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı Trabzon'da tünelde zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gümüşhane Kelkit merkezli 4,3 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. İlk etapta karşılaşılan olumsuz bir durum yoktur. Saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Hepimize geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun." ifadelerini kullandı.

"6 ŞUBAT GECESİNİ HATIRLATTI"

Deprem Kelkit ilçesinin yanı sıra Gümüşhane kent merkezinde de hissedildi. Kısa süren sarsıntı Harşit Çayı kenarındaki apartmanlar başta olmak üzere yüksek binaların birçoğunda hissedilirken, yurtlarda kalan üniversite öğrencileri panikle bahçelere indi. 6 Şubat depremini yaşayan üniversite öğrencileri ise geceyi ateş başında geçirdi.

Üniversite öğrencisi İbrahim Ethem Altıngöz, “Hatay’dan geldiğim için 6 Şubat gecesini tekrar hatırlattı bana. Hatay ile burayı bir tutamam ama tekrarını yaşadığım için ekstra bir gerginlik var. Depremin ilk anında dışarı çıktığımda çok kalabalıktı, daha sonra içeri girenler oldu ama ben ve arkadaşlarım dışarıda kalarak ateş başında geceyi geçirmek istedik çünkü 6 Şubat’ta da tek yapabildiğimiz ateş yakıp başında ısınmaktı" dedi.

Editör: Haber TS