Adana ‘da internet üzerinden telefonunu satan Tuğba A. Kardeşi Ali İ. İle beraber anlaştığı kişi ile buluşmak için yola koyuldular. Telefonu inceleme bahanesi ile eline alan kapkaççı parayı vermeden aracına binip kaçtı. Kapkaççı araca binerken aracı tuttukları için Tuğba A. Ve Ali İ. Metrelerce sürüklendi.  Sürüklenme anları an be an görüntülendi.

Yaşanan olay, dün saat 10.00 sularında Sarı Hamzalı Mahallesinde gerçekleşti. Kardeş Ali İ. , evli ablası Tuğba A ‘nın telefonunu internet üzerinden satışa sundu. Bir süre sonra kimliği bilinmeyen bir kişi Tuğba A ‘nın telefonunu almak için Ali İ. İle iletişime geçti. İnternet üzerinden satışa sunulan telefona 900 TL ‘ye anlaşan taraflar bir yerde buluştu. Buluşmaya plakasız bir araçla gelen şahıs, telefonu incelemek bahanesi ile Ali İ. ‘den istedi. Telefon sahibi Tuğba A. Alıcı kişiye telefonu uzattı. Fakat bu şahıs telefonu alıp kaçmak istedi. Bu sırada abla Tuğba A. İle kardeş Ali İ. Araca tutunduğu için herkesin gözü önünce metrelerce sürüklendi. Abla kardeşin yaşadığı bu olay, çevredeki iş yerlerinin kameralarına takıldı.

Polis telefonu çalan kapkaççının peşine düştü…

Yapılan ihbar üzerine olayın yaşandığı bölgeye polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Olay sonrasında başından ve kolundan yaralanan Tuğba A. Yapılan ilk yardımdan sonra hastaneye sevk edildi.

‘Ablam Tuğba bu kişiden şüphelendi’

Kardeş Ali İ. Telefonu alan kişiyi tanımadığını, ablasını ve kendisini metrelerce sürükleyip kaçtığını söyleyerek, “ kapkaççı cep telefonunun olmadığını belirtip, buluşmamız için ona bir yer söylememi istedi. Daha sonra plakası olmayan bir araba ile yanımıza geldi. Ablam Tuğba bu kişiden şüphe duyduğu için telefonu vermek istemedi. Telefonu incelemek istediğini söyleyince verdi. Telefonu bizden alır almaz aracına binip kapılarını kilitledi. Sonrasında kaçtı.” Diye ifade etti.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bu kapkaççının yakalanması için aramalara başladı.