En kolay vize alınan ülkeler yurt dışı seyahatinde bulunmak isteyen ancak vize süreci ile çok fazla uğraşmak istemeyen kişilerin merak ettiği konulardan biridir. Çünkü vize alım süreci sanıldığından daha zor ve zahmetlidir. Özellikle Avrupa ülkeleri seyahat edilmek istendiğinde Schengen vizesinin alım sürecinde sizlere birçok önemli sorun ve arıza çıkarılabilir. Bu süreçlerle uğraşmak istemeyen kişiler için en kolay vize alınabilen ülkelerden bahsetmek istiyoruz.

Kolay Vize Veren Ülkeler

Kolay vize veren ülkeler listesi sandığınızdan çok daha uzun ve kalabalıktır. Aslında dünya genelinde birçok ülke, ziyaret etmek isteyen farklı ülke vatandaşları için vize konusunda kolaylık sağlamaktadır. Cezayir vizesi almak için vesaire bazı koşullar sunulsa da birçok ülke, vize konusunda kolaylık sağlamaktadır. Türk vatandaşlarına kolay veren bazı ülkeler şöyledir:

Meksika

Meksika, ülkeyi ziyaret etmek isteyen kişilere en kolay ve hızlı vize veren ülkelerden biridir. Bazı vize türlerinde, vatandaşların direkt başvuru yapmasına bile gerek kalmaz. Vize danışmanlık merkezi olarak görev alan kişiler, vize işlemlerini hızlı ve kolayca halledebilir. Meksika gezmesi ve seyahat etmesi çok keyifli bir ülke olduğu için, kolay vize alma koşullarından yararlanmanız sizin için iyi olacaktır.

Fransa

Fransa her ne kadar Schengen vizesi ile ülkeye ziyaret edilse de Fransa için vize başvurusunda bulunduğunuzda, vizenizin başvuru süreci daha hızlı ve kolay gerçekleşmektedir. Schengen vize koşullarını istese de vizenin sonuçlanması ve vize başvurularının değerlendirilmesi noktasında sizlere daha fazla kolaylık sağlanmaktadır.

Küba

Küba hem muhteşem doğası ve dokusu hem de kolay vize vermesi sebebiyle en çok ziyaret edilen ülkeler arasında yer alır. Birçok ülkede olduğu gibi bordo yani umumi pasaport sahibi kişilerin vize alması zorunludur. Ancak Küba vize başvurularında sizlerden zorlu belgeler istenmez ve başvuru süreci de çok daha hızlı gerçekleşir.

Bulgaristan

Türkiye’ye komşu ülkeler arasında yer alan Bulgaristan, yine vize sürecinin nispeten daha kolay olduğu ve kısa sürede vize alınabilen ülkeler arasında yer alıyor. Özellikle Bulgaristan vizesi için kişilerin şahsen başvuruda bulunmasına bile gerek olmadığını söyleyebiliriz. Vize danışmanı aracılığıyla bile kısa sürede vizenizi alabilirsiniz.

ABD

Riyalar ülkesi Amerika için de vize alma süreci çok kolaydır. Bu size biraz şaşırtıcı gelebilir ancak Amerika’ya vize almak diğer ülkelerden çok daha kolaydır. İlk kez vize alacak olan kişilerin bu süreçte profesyonel destek alması önemlidir. Bu sayede kısa sürede vize sürecini daha profesyonel tamamlamaları mümkün olacaktır. ABD vizesi için gerekli evrakları tamamladığınızda, profesyonel biçimde mülakata hazırlandığınızda başvurunuzun olumlu sonuçlanmaması için hiçbir neden olmadığını belirtmemiz gerekiyor.

Vize danışmanlık şirketleri olarak görev alan İlk Vize ile çalıştığınızda hem yukarıda belirttiğimiz ülkeler için hem de genel olarak tüm ülkeler için kolayca vize alabilirsiniz.